Oikonomou pisoi

Επιστημονική εκδήλωση για την ογκονεφρολογία

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/02/2019, 23:03

Μια επιστημονική εκδήλωση με τίτλο «Ογκονεφρολογία. Εξελίξεις και προοπτικές» διοργανώνουν δύο κλινικές της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αυτό το σαββατοκύριακο, 9 και 10 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Du Lac. Oι κλινικές που διοργανώνουν την εκδήλωση, είναι η Ογκολογική και η Νεφρολογική, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Ογκολογίας Γιώργου Πενθερουδάκη και της επίκουρης καθηγήτριας Ευαγγελίας Ντουνούση, αντίστοιχα.

Βασικός στόχος της εκδήλωσης, είναι η συμβολή σε μια πιο αποτελεσματική και ορθή αντιμετώπιση των ογκολογικών ασθενών
με νεφρικές νόσους. Προς την κατεύθυνση αυτή, η συνεργασία τόσο σε επιστημονικό επίπεδο όσο και στον εργασιακό χώρο όλων των επαγγελματιών υγείας, κρίνεται απολύτως απαραίτητη. Στην πόλη των Ιωαννίνων θα βρεθούν προκειμένου να συμμετέχουν στις εργασίες, διακεκριμένοι επιστήμονες με καταξιωμένο κλινικό και ερευνητικό έργο στη νεφρολογία και την ογκολογία, από ακαδημαϊκά και νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.

Το επιστημονικό πρόγραμμα της εκδήλωσης, περιλαμβάνει στρογγυλά τραπέζια, διαλέξεις και παρουσίαση περιστατικών, πάνω στις εξελίξεις και τις προοπτικές της ογκονεφρολογίας. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ανάγκη για μια νέα εξειδίκευση στη νεφρολογία, για διαχείριση του τελικού σταδίου της νεφρικής νόσου στους ογκολογικούς ασθενείς, για την ορθολογική εφαρμογή της θεραπείας υποκατάστασης της νεφρικής λειτουργίας και τέλος, για τις θεραπευτικές εφαρμογές της νανοτεχνολογίας στην ογκολογία.

Η έναρξη των εργασιών θα γίνει το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, στις 9 το πρωί. Η εγγραφή στις εργασίες της εκδήλωσης είναι δωρεάν.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back