Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επίσκεψη στην ΕΛΕΠΑΠ

Εικόνα του άρθρου Επίσκεψη στην ΕΛΕΠΑΠ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/02/2019, 12:52
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με την πρόεδρο της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων Νατάσσα Μπέγκα και μέλη της τοπικής Διοικούσας Επιτροπής, συναντήθηκε η Μερόπη Τζούφη, υφυπουργός Παιδείας.

«Εκτιμώ ότι οι πρωτοβουλίες της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων ανταποκρίνονταν πάντα στις σύγχρονες ανάγκες αντιμετώπισης των προβλημάτων που σχετίζονται με τις αναπηρίες των παιδιών» τόνισε μεταξύ άλλων η κα Τζούφη.

Η κα Μπέγκα από την πλευρά της ζήτησε την συνδρομή της κας Τζούφη ως υφυπουργού Παιδείας στην προσπάθεια που καταβάλλει η ΕΛΕΠΑΠ να ενημερώσει γονείς και εκπαιδευτικούς γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κυρίως, παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Η υφυπουργός συμφώνησε με την ανάγκη ενημέρωσης και επεσήμανε ότι το σχολείο, «μετά και την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης στα νήπια, μπορεί να είναι ο χώρος εντοπισμού των τυχόν προβλημάτων σε συνεργασία πάντα με τους ειδικούς επιστήμονες αλλά και το εξειδικευμένο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό που θα ενισχυθεί με 4.500 μόνιμες προσλήψεις  από τη νέα σχολική χρονιά».

Τέλος, συζήτησαν για την αξιοποίηση «όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων που θα επιτρέψουν την διεύρυνση των δραστηριοτήτων της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων προς όφελος των παιδιών με αναπηρία και των οικογενειών τους».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back