Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Επίσκεψη στα νοσοκομεία

Εικόνα του άρθρου Επίσκεψη στα νοσοκομεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/01/2019, 02:41
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων επισκέφθηκε η Μερόπη Τζούφη, υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο Χατζηκώστα, η κα Τζουφη πήγε την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου και συναντήθηκε με το διοικητή Βαγγέλη Καρβούνη, το διοικητικό συμβούλιο και τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του και συζήτησαν αναλυτικά την πορεία του νοσοκομείου, τις προοπτικές του αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το ίδρυμα και οι εργαζόμενοι.

Ο κ. Καρβούνης επεσήμανε «την ανάγκη τήρησης αυστηρού χρονοδιαγράμματος για την λειτουργία του Πολυδύναμου Κέντρου και την εξασφάλιση της απαραίτητης γι’ αυτό χρηματοδότησης» και η κα Τζούφη τόνισε ότι η λειτουργία του Πολυδύναμου Κέντρου «αποτελεί έργο πρώτης προτεραιότητας και γίνονται όλες οι απαιτούμενες προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση».

Το νοσοκομείο έχει έλλειψη ειδικευόμενων γιατρών, γεγονός που  δυσχεραίνει τη λειτουργία του και επιβαρύνει την καθημερινότητα του ιατρικού κυρίως- προσωπικού, επεσήμαναν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ενώ αναφέρθηκαν αναλυτικά και στην έλλειψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.

Η υφυπουργός εξήγησε «ότι κατανοεί απόλυτα το πρόβλημα, μέσα από την ιατρική της ιδιότητα» και ενημέρωσε για την πρόθεση της Πολιτείας να αναζητηθούν λύσεις τόσο στο θέμα των ειδικευόμενων γιατρών όσο και στο θέμα της ενίσχυσης με προσωπικό των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο η κα Τζούφη συναντήθηκε με το διοικητική Βασίλη Τσίκαρη και τον υποδιοικητή Κώστα Χολέβα.

Στα βασικά της συζήτησης ήταν η δημιουργία και λειτουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων και η υφυπουργός τόνισε ότι το νοσοκομείο «πρέπει να διεκδικήσει την λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων, μονάδα απαραίτητη για την περιοχή».


Η διοίκηση του νοσοκομείου ζήτησε την συνδρομή της Υφυπουργού στην προσπάθεια που καταβάλλει για έγκριση νέων προτάσεων που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ, για την ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου αλλά και των εκσυγχρονισμό βασικών δομών του ιδρύματος.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back