Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επισκέψεις στα «νότια»

Εικόνα του άρθρου Επισκέψεις στα «νότια»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/07/2020, 12:36
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συνέχισε τις επισκέψεις της, Πέμπτη 16 Ιουλίου και την Παρασκευή 17 Ιουλίου, σε περιοχές του Δήμου Ιωαννιτών η Τατιάνα Καλογιάννη: σειρά πήραν  Νεοχωρόπουλο, Εξοχή, Μπιζάνι και Αμπελιά, όπου η παράταξη συναντήθηκε με τα μέλη των τοπικών συμβουλίων.

Την κα Καλογιάννη συνόδευαν ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Κοσμάς και τα μέλη της παράταξης Μαρία Βενέτη, Νίκος Κωτσίνας, Θανάσης Γαβριήλ και Κώστας Τσάγκας.

Στο Νεοχωρόπουλο, συζητήθηκε το θέμα της επίσπευσης των διαδικασιών για την ολοκλήρωση της επέκτασης της οδού Πανεπιστημίου, η κατασκευή του κυκλικού κόμβου και ο προγραμματισμός για τη βελτίωση και ανακατασκευή της οδού Αγίου Σπυρίδωνα, με την ταυτόχρονη διαμόρφωση των πεζοδρομίων, καθώς επίσης και η δημιουργία αντιπυρικής ζώνης, η τοποθέτηση πυροσβεστικών κρουνών στις οδούς Γεωργίου Ιακωβίδη και Δαβάκη κ.α.

Στην Εξοχή, κυρίαρχα ζητήματα ήταν οι διανοίξεις των οδών και οι διαμορφώσεις των κοινόχρηστων χώρων που προβλέπονται από το 1997 ήδη αλλά δεν έχουν εφαρμοστεί, τα δίκτυα αποχέτευσης και ομβρίων, η αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης στα Μέλανδρα και η εύρεση χώρου για Κοινοτικό Γραφείο και ΚΕΠ.

Στο Μπιζάνι, συζητήθηκαν η τροποποίηση και επικαιροποίηση του ΣΧΟΟΑΠ Μπιζανίου, η επέκταση του δικτύου ηλεκτροδότησης μέχρι τα Οχυρά. Επίσης, ένα κάπως «καινούργιο» αίτημα που διατύπωσε το τοπικό συμβούλιο είναι η εγκατάσταση του προκάτ σταδίου ξιφασκίας (που φημολογείται ότι θα μεταφερθεί στα Γιάννενα από το Ελληνικό) στη θέση Βοϊδολίβαδο.

Στην Αμπελιά, βασικά θέματα ήταν επίσης το ΣΧΟΟΑΠ Μπιζανίου, η πρόσβαση ΑμεΑ στο Πνευματικό Κέντρο κ.α.

Η παράταξη ευχαριστεί τα μέλη των τοπικών συμβουλίων για την ανταπόκρισή τους και τονίζει ότι «θα υποστηρίζει σε κάθε θεσμικό όργανο του Δήμου στο οποίο συμμετέχει την επίλυση των θεμάτων και θα καταθέτει παράλληλα αντίστοιχες προτάσεις για τη δρομολόγηση των απαραίτητων έργων και ενεργειών».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back