Επισκέψεις σε δομές πρόνοιας

Εικόνα του άρθρου Επισκέψεις σε δομές πρόνοιας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/06/2019, 18:55

Την ΕΛΕΠΑΠ και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας επισκέφθηκε η υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη.

Στις εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ συνάντησε την πρόεδρο Νατάσσα Μπέγκα και εργαζόμενους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της υποψήφιας βουλευτή, η κα Μπέγκα ευχαρίστησε «για τη σημαντική συμβολή στην υλοποίηση του έργου για τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, ενώ σημείωσε πως έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία στελέχωσης τους με επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό».

Η κα Τζούφη ενημερώθηκε για την έναρξη προγράμματος νευροψυχολογικής αντιμετώπισης ασθενών με επίκτητες νευρολογικές ανωμαλίες και τόνισε πως οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης θα συμβάλλουν δραστικά στη φροντίδα των ενήλικων ατόμων με αναπηρία, σημειώνοντας πώς το συγκεκριμένο έργο αποτελεί πρότυπο για μελλοντικές δράσεις της Πολιτείας.

Στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας συναντήθηκε με την πρόεδρο Κατερίνα Μιτοπούλου και μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Ενημερώθηκε για το έργο του κέντρου, καθώς και για το νέο οργανόγραμμα που έχει κατατεθεί στο αρμόδιο υπουργείο ώστε να επεκταθούν οι δυνατότητες φιλοξενίας περισσότερων ασθενών.

Τέλος, η κα Τζούφη επεσήμανε πως «τα τελευταία χρόνια έχουν καταβληθεί πολύ σημαντικές προσπάθειες για την ανασύνταξη και την εύρυθμη λειτουργία όλων των δομών πρόνοιας, καλύπτοντας όλο και περισσότερες ανάγκες ενός ευάλωτου μέρους του πληθυσμού» και έκφρασε την ελπίδα «οι πρωτοβουλίες αυτές να συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, με περαιτέρω ανάπτυξη των δομών και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας του προσωπικού, με στόχο την ανακούφιση των ανθρώπων που χρήζουν βοήθειας και στήριξης».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back