Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

To Επιμελητήριο υπερασπίζεται τις εταιρίες…

Εικόνα του άρθρου To Επιμελητήριο υπερασπίζεται τις εταιρίες…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/08/2021, 15:21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τις τελευταίες μέρες, κυρίως λόγω δηλώσεων αθλητών και συγγενικών τους προσώπων, οι εταιρίες και ειδικά της Ηπείρου δέχονται κριτική για το κατά πόσο στηρίζουν χορηγικά.

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων σπεύδει προς υπεράσπιση των εταιριών, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι « πριν από οποιαδήποτε κριτική προς  οπουδήποτε και από οποιονδήποτε, καλό θα ήταν οι κριτές του πληκτρολογίου, να ανατρέξουν και να αναζητήσουν την πραγματικότητα και το έργο της προσφοράς τους».

Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι εταιρίες έχουν συνεισφέρει στην υγεία, σε εκκλησιαστικά συσσίτια, την Περιφέρεια Ηπείρου και τους Δήμους της περιοχής.

«Αποκορύφωμα είναι η χορηγία της μελέτης του φακέλου που εκπονεί το Υπουργείο Πολιτισμού για την υποβολή του φακέλου του Ζαγορίου στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO», που ουσιαστικά… «καρφώνει» το υπουργείο για τη συνεισφορά του στη μελέτη.

Το Επιμελητήριο επίσης ισχυρίζεται ότι «είναι πλήθος οι δράσεις και οι χορηγίες των επιχειρήσεων της ΠΕ Ιωαννίνων στις πολιτιστικές εκδηλώσεις συλλόγων, σωματείων και κοινωνικών ομάδων» και ειδικά στον αθλητικό χώρο.

Αναφέρει ως παράδειγμα επίσης τις χορηγίες στον ΠΑΣ Γιάννινα, εμπλέκοντας ωστόσο τους διαφημιστικούς χώρους στα γήπεδα με τις χορηγίες, κάτι που δεν συμπίπτει, υπό κανονικές συνθήκες…

Αναφέρει ακόμα ότι υπάρχουν χορηγίες «που δεν δημοσιοποιούνται» και τέλος σημειώνει:

«Οι Γιαννιώτικες επιχειρήσεις έδωσαν, δίνουν και είμαστε βέβαια ότι θα συνεχίζουν να προσφέρουν προς κάθε κατεύθυνση και τα επόμενα χρόνια, ας είμαστε υπερήφανοι για όλους αυτούς και ας μην τους στοχοποιούμε χωρίς γνώση  και  εύκολη κριτική που μας προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν το διαδίκτυο».

Τέλος σημειώνει ότι το ίδιο το Επιμελητήριο Ιωαννίνων «το επόμενο διάστημα θα αναλάβει αυτές τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται για να βρεθούν λύσεις που αφορούν προβλήματα στις χορηγίες αθλητών/τριών που αγωνίζονται σε υψηλού επιπέδου αθλητικά γεγονότα». Βέβαια, αυτή η αρμοδιότητα είναι πρωτίστως της πολιτείας, ειδικά σε τέτοιου επιπέδου αθλητική δραστηριότητα και όχι του επιχειρηματικού τομέα...

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back