Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επιμελητήριο-«Σχεδία»: Ένα μνημόνιο συνεργασίας

Εικόνα του άρθρου Επιμελητήριο-«Σχεδία»: Ένα μνημόνιο συνεργασίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/07/2020, 20:39
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας προχώρησαν σήμερα το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και το Κέντρο Πρόληψης Ιωαννίνων «Σχεδία», με στόχο την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας και με αφορμή τη μεγάλη ανασφάλεια που προκύπτει σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο από την πανδημία.  

Το μνημόνιο υπογράφηκε από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δημήτρη Δημητρίου και τον πρόεδρο του Κέντρου Πρόληψης Στέφανο Τζιμογιάννη. Σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου, η ιδέα της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των επιχειρηματικών και των επαγγελματιών ξεκίνησε από τον κ. Τζιμογιάννη. «Η ιδέα του αγκαλιάστηκε από τους συναδέλφους και, μετά την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου, είμαστε εδώ για να υπογράψουμε ένα μνημόνιο επ' ωφελεία των συναδέλφων μας. Όταν η κοινωνία είναι ενωμένη, τα προβλήματα λύνονται πιο εύκολα» τόνισε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της «Σχεδίας» κ. Τζιμογιάννης είπε: «Περνάμε δύσκολες μέρες. Εκτιμώ ότι άλλες επιχειρήσεις θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα και θα επιβιώσουν κι άλλες όχι. Και τότε θα υπάρξουν παρενέργειες. Το άγχος, ο φόβος, η ανεργία, η οικονομική ανέχεια, η ενδοοικογενειακή βία είναι φαινόμενα που αναμένεται να ενταθούν, σύμφωνα με τους ειδικούς».

Για το μνημόνιο συνεργασίας, ανέφερε ότι αποτελεί μια υποχρέωση των υπεύθυνων φορέων. «Ο ρόλος μας στις τοπικές κοινωνίες εξαρτάται κυρίαρχα από τέτοιες πρωτοβουλίες» τόνισε και κατέθεσε την προσδοκία η συνεργασία με το Επιμελητήριο να επεκταθεί και σε άλλες κοινωνικές δράσεις.

Οι λεπτομέρειες για το πλαίσιο της ψυχολογικής υποστήριξης επιχειρηματιών  και επαγγελματιών θα καθοριστούν το επόμενο χρονικό  διάστημα. Οι υπηρεσίες που παρέχει η «Σχεδία» είναι δωρεάν, ενώ τα προσωπικά δεδομένα προστατεύονται.

Κατά την υπογραφή του μνημονίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου στην οδό Αραβαντινού, το παρών έδωσαν ο γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου Βασίλης Βασιλείου και από τη «Σχεδία» ο πάτερ Ιωήλ (εκπρόσωπος της Μητρόπολης Ιωαννίνων) και ο Χρήστος Στουγιάννος (εκπρόσωπος των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back