Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιμελητήριο Ιωαννίνων: «Προτάσεις μένουν εκτός Αναπτυξιακού»

Εικόνα του άρθρου Επιμελητήριο Ιωαννίνων: «Προτάσεις μένουν εκτός Αναπτυξιακού»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/04/2022, 17:31
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων εντοπίζει προβλήματα στον πέμπτο κύκλο ΜΜΕ του νόμου 4399, καθώς, όπως τονίζει, υπάρχει υπερβάλλουσα ζήτηση περίπου 200 εκατ. ευρώ.

Όπως τονίσει σε επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, δεν έχουν αξιολογηθεί ακόμα οι προτάσεις όλων των Περιφερειών  και ως εκ τούτου, θεωρεί ότι προκύπτει υπερβάλλουσα ζήτηση (υποβολές θετικά αξιολογημένες) η οποία ανέρχεται στο ποσό  των 200 εκ.ευρώ.

«Συνεπώς προκύπτει ότι, 200 εκ. ευρώ (δημόσια δαπάνη) θετικά αξιολογημένα επενδυτικά σχέδια τα οποία θα μείνουν εκτός Αναπτυξιακού Νόμου. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι τα παραπάνω ποσά αναφέρονται στα ποσά της δημόσιας δαπάνης (επιχορήγηση κ.α.)  που σημαίνει ότι το πραγματικό κόστος των επενδύσεων αυτών συμπεριλαμβανομένης και της ιδιωτικής συμμετοχής (δάνειο ή και ίδια κεφάλαια) προσεγγίζει το 0,5 δισ. ευρώ» αναφέρει επίσης.

Για την Ήπειρο, παραθέτει στοιχεί, σύμφωνα με τα οποία ο προϋπολογισμός των θετικά αξιολογημένων προτάσεων υπολογίζεται σε 40.000.000€ περίπου, ενώ το διαθέσιμο ποσό είναι 19.800.000€. «Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι επιχειρήσεις του κλάδου της πτηνοτροφίας (πτηνών πάχυνσης), οι οποίες ενώ εντάσσονται για πρώτη φορά στον συγκεκριμένο Αναπτυξιακό Νόμο  μετά μάλιστα  από αίτημα δεκαετιών, κινδυνεύουν να τεθούν εκτός, αν δεν υπάρξει αύξηση του προϋπολογισμού του συγκεκριμένου κύκλου».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back