Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιμελητήριο Ιωαννίνων: «Όχι φόρος στη μη επιστρεπτέα»

Εικόνα του άρθρου Επιμελητήριο Ιωαννίνων: «Όχι φόρος στη μη επιστρεπτέα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/02/2021, 16:26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων με επιστολή του προς την κυβέρνηση, τα συναρμόδια υπουργεία και τους βουλευτές Ιωαννίνων, ζητάει να μη φορολογούνται τα ποσά της μη επιστρεπτέας προκαταβολής που παίρνουν επιχειρήσεις μέσω των προγραμμάτων των Περιφερειών.

«Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στην επιχειρηματικότητα λόγω covid-19 θεωρούμε ότι θα πρέπει να είναι μέλημα σας η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και όχι δια της πλαγίας οδού η extra φορολόγησή της» αναφέρει και συμπληρώνει ότι «δεν είναι δυνατόν οι επιχειρήσεις που λαμβάνουν μη επιστρεπτέα προκαταβολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω των Περιφερειών της χώρας, να φορολογούνται τα επιδοτούμενα ποσά».

Το Επιμελητήριο ζητάει να εξαιρούνται οι επιδοτήσεις από το σύνολο των εσόδων από επιχειρηματικές συναλλαγές και να μην προσμετρώνται στον υπολογισμό του εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα.

Συγκεκριμένα, ζητάει νομοθετική ρύθμιση που θα ρυθμίζει τα παραπάνω και θα εξαιρεί τα συγκεκριμένα ποσά από το ΔΕΛΦ 1080132 ΕΞ 2015/2.6.2015 έγγραφο της ΑΑΔΕ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back