Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επιμελητήριο Ιωαννίνων: Ναι μεν αλλά…

Εικόνα του άρθρου Επιμελητήριο Ιωαννίνων: Ναι μεν αλλά…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/10/2020, 14:14
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

To σύνολο των επιχειρήσεων-μελών του να διεκδικήσει το «αυτονόητο δικαίωμά του», την ένταξη στο πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid –19», το οποίο θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου, καλεί το Επιμελητήριο Ιωαννίνων.

Το Επιμελητήριο, αν και νιώθει «δικαιωμένο» για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος, καταθέτει τον προβληματισμό του για «τον τρόπο αξιολόγησης, τα κριτήρια και σημεία του προγράμματος τα οποία θα σταθούν εμπόδια στη μεγαλύτερη και οριζόντια ένταξη των επιχειρήσεων», χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες. Το ίδιο ξεκαθαρίζει δε ότι όλα αυτά δεν αποφασίστηκαν από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων.

Προσδοκά πάντως ότι το πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας χρηματοδότησης που «ανοίγει» στις 15 Οκτωβρίου στο οποίο θα ενταχθούν χιλιάδες επιχειρήσεις, με τη μόχλευση που θα δημιουργηθεί, «θα δώσει ανάσα και ρευστότητα και σε αυτούς που ίσως δεν καταφέρουν να ενταχθούν σε αυτό».

Παράλληλα, με την ανακοίνωση, το Επιμελητήριο και ο πρόεδρός του Δημήτρης Δημητρίου διαβεβαιώνει ότι κάνει ό,τι είναι δυνατόν με προτάσεις και επιστολές προς κάθε κατεύθυνση για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

«Η μάχη για την επιβίωση όλων των επιχειρήσεων είναι το στοίχημά μας και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε για να οδηγηθούμε στο τέλος  όλοι μαζί, στην έξοδο από τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί και να οδηγηθούμε στην επόμενη φάση, στο ξέφωτο της δημιουργίας, της οικονομικής  ανάπτυξης και της παραγωγικής επιχειρηματικότητας» σημειώνει ο πρόεδρος κ. Δημητρίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back