Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επίθεση Τσίπρα για την τηλεκπαίδευση

Εικόνα του άρθρου Επίθεση Τσίπρα για την τηλεκπαίδευση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/11/2020, 17:06
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη δεύτερη μέρα που η τηλεκπαίδευση δεν λειτουργεί σωστά στη χώρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση από τα Γιάννενα.

Ο κ. Τσίπρας αμφισβήτησε τις κυβερνητικές δικαιολογίες και είπε μεταξύ άλλων ότι «όντως υπήρξαν προβλήματα με τους servers στο Λονδίνο, ωστόσο καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν έδωσε όλη την τηλεκπαίδευση σε ένα και μόνο πάροχο». Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ψεύδεται και κατέστησε υπεύθυνο απευθείας τον πρωθυπουργό, για να φέρει στη Βουλή τη σύμβαση με τη Cisco και όχι απλά την υπουργό Παιδείας, της οποίας το κόμμα έχει ζητήσει παραίτηση.

«Γιατί δεν φέρνει τη σύμβαση στη Βουλή, όπως έχουμε ζητήσει; Μήπως γιατί θα φανεί ότι η εταιρία θα έχει τη δυνατότητα χρήσης προσωπικών δεδομένων για χρόνια;» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας

Νωρίτερα, η αναπληρώτρια εκπροσώπου Τύπου Τάνιας Καραγιάννη είχε τονίσει σε δήλωσή της:  «Γιατί και με ποιο δικαίωμα κρατούν κρυφή από το Μάιο (που έχει καταθέσει σχετική επίκαιρη ερώτηση ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία) τη σύμβαση της τηλεκπαίδευσης με την ανάδοχο εταιρία; Τι φοβούνται και προσπαθούν να κρύψουν; Η κα Κεραμέως, που άφησε ανοχύρωτα τα σχολεία, οφείλει πρώτα να απαντήσει και στη συνέχεια να παραιτηθεί».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back