Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Επίθεση σε κυβέρνηση-βιομηχανίες

Εικόνα του άρθρου Επίθεση σε κυβέρνηση-βιομηχανίες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/10/2017, 22:08
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στα Γιάννενα βρέθηκε χτες ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος. Περιόδευσε στα εργοστάσια της Πίνδου, του Νιτσιάκου και στο Ζαγόρι και το βράδυ μίλησε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΤΕ Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας του ΚΚΕ. «Ο ελληνικός λαός χρειάζεται να αντιδράσει μαζικά απέναντι στις νέες συμφωνίες της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ, που τον εμπλέκουν πιο βαθιά στους γεωστρατηγικούς ανταγωνισμούς και φέρνουν νέους μεγάλους κινδύνους» είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΚΚΕ, σχολιάζονται (και) την πρόσφατη επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ.

Συμπλήρωσε για τις επιχειρήσεις της περιοχής, ότι ο «Βίκος έχει το μεγαλύτερο μερίδιο νερού στην αγορά και ο Χήτος στέλνει νερά ακόμα και στην Κίνα. Η πρωτιά όμως έγινε στις πλάτες των εργαζομένων, επέβαλε συμβάσεις ορισμένου χρόνου, η εντατικοποίηση χτυπάει ‘κόκκινο’ οι εργάτες αγκομαχάνε. Προκλητικά μάλιστα για την ανάπτυξη των μεγάλων επιχειρήσεων της Ηπείρου στο χώρο του νερού ο Δήμος Ιωαννιτών παρέγραψε πρόστιμο 2,5 εκατ. ευρώ την ώρα που κόβουν το νερό από τα σπίτια της εργατικής, - λαϊκής οικογένειας που αδυνατεί να πληρώσει τους υπέρογκους λογαριασμούς». Πρόσθεσε ότι
 «ο Νιτσιάκος έχει τριπλασιάσει την παραγωγή του τα τελευταία χρόνια και η Πίνδος ανακοινώνει νέες επενδύσεις. Οι εργαζόμενοι όμως το πλήρωσαν με απανωτές μειώσεις μισθών, με το να σακατεύονται οι εργαζόμενοι στα 12ωρα», καθώς και ότι «η Δωδώνη έχει αύξηση εξαγωγών κατά 40%, οι φτωχοί κτηνοτρόφοι όμως βίωσαν μείωση της τιμής στο γάλα κατά 7 λεπτά το κιλό».

Τέλος, ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι «με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο, έξω από τα δεσμά της καπιταλιστικής ΕΕ και κάθε άλλης ιμπεριαλιστικής διακρατικής καπιταλιστικής ένωσης θα επιτευχθεί η ολόπλευρη αξιοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού και των παραγωγικών δυνατοτήτων που υπάρχουν στην Ήπειρο και γενικότερα στην Ελλάδα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back