Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Έπεσαν πολλά δέντρα και έφυγαν στέγες

Εικόνα του άρθρου Έπεσαν πολλά δέντρα και έφυγαν στέγες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/11/2019, 15:31
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε πλήρη αποκατάσταση των προβλημάτων που είχαν προκληθεί στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ηπείρου κατά τη διάρκεια της νύχτας εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων, των καταιγίδων, των ισχυρών ανέμων και ανεμοστρόβιλων - που προκάλεσαν και πτώσεις δένδρων -έχουν προβεί οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τα έντονα καιρικά φαινόμενα άφησαν πίσω τους αρκετές ζημιές σε στέγες σπιτιών στην περιοχή Καρδαμιτσίων Ιωαννίνων. Όλο το βράδυ εργάστηκαν συνεργεία της Περιφέρειας όπως και του Δήμου Ιωαννιτών. Το πρωί, οι υπηρεσίες του Δήμου ξεκίνησαν να καταγράφουν τις ζημιές.

Όπως αναφέρεται από την Περιφέρεια, τα σημαντικότερα προβλήματα καταγράφηκαν:

Στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, στο ορεινό οδικό δίκτυο, στο οποίο σημειώθηκαν καταπτώσεις και κάλυψη τμημάτων με φερτά υλικά.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, προκλήθηκαν ζημιές σε θερμοκήπια, καταπτώσεις στο οδικό δίκτυο, ιδίως στο δίκτυο του Δήμου Ζηρού.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, προκλήθηκαν προβλήματα από πτώση δένδρου στην επαρχιακή οδό Πλαταριάς-Συβότων και πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή Σαγιάδας.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, έγινε ολιγόωρη διακοπή κυκλοφορίας λόγω φερτών υλικών στην επαρχιακή οδό Κόνιτσας-Διστράτου στη θέση Άρματα, σημειώθηκε μεγάλη κατολίσθηση στην εθνική οδό Κόνιτσας-Κοζάνης, κοντά στο Γοργοπόταμο, έπεσαν λίθοι στην εθνική οδό Ιωαννίνων-Άρτας και ειδικότερα στο τμήμα Τέροβο-Κουκλέσι και υπήρξαν καταπτώσεις σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου των Τζουμέρκων.

Υπήρχαν δε σε αρκετές περιοχές της Ηπείρου πτώσεις δέντρων.

«Με δεδομένο πως η βροχόπτωση συνεχίζεται και σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις αναμένονται και νέες τις επόμενες ημέρες οι οδηγοί, αλλά και όλοι οι πολίτες θα πρέπει να είναι πάντα προσεκτικοί στις μετακινήσεις του» επισημαίνει η Περιφέρεια Ηπείρου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back