Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επέμβαση της αστυνομίας στην παλιά Πολεοδομία

Εικόνα του άρθρου Επέμβαση της αστυνομίας στην παλιά Πολεοδομία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/12/2019, 13:28
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με ισχυρή δύναμη της αστυνομίας, σπάσιμο της πόρτας  στην παλιά πολεοδομία του Δήμου Ιωαννιτών και προσαγωγές 14 ατόμων, έληξε η συμβολική κατάληψη που έγινε σήμερα το πρωί στο κτίριο, στην οδό Κωλέττη.

Το κτίριο, το οποίο είναι άδειο από όταν μεταφέρθηκαν οι υπηρεσίες της πολεοδομίας, καταλήφθηκε το πρωί της Τετάρτης ως απάντηση στο τελεσίγραφο του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η αστυνομία  απέκλεισε και την οδό Αβέρωφ και μετά από σύντομες επαφές και  με τον Δήμο  μπήκε στο κτίριο  που ανήκει στο κληροδότημα Ελένης Ζωγράφου, το οποίο διαχειρίζεται ο Δήμος, σπάζοντας την πόρτα και προσήγαγε τα άτομα που ήταν μέσα στο κτίριο, με κλούβα που ήρθε στο σημείο.

Μετά την επέμβαση, στο κτίριο έφτασε ο γενικός γραμματέας του Δήμου Βασίλης Ζωγράφος. Νωρίτερα, ο επικεφαλής της αστυνομίας είχε πάει στο δημαρχείο για να συναντήσει το δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ.

Ο Δήμος άσκησε μήνυση κατά των καταληψιών, με απόφαση που υπέγραψε νωρίς το πρωί ο δήμαρχος, για την "προστασία των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου".

Η επέμβαση έγινε στο κλίμα "σιδερένιας πυγμής" που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
Νίκος Δ.
Μπράβο κ. Ελισαφ! Τώρα μάλιστα, αυτό είναι έργο! Και εις ανώτερα!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back