Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επανεξέταση του αγωγού θέλει ο Δήμος Ζαγορίου

Εικόνα του άρθρου Επανεξέταση του αγωγού θέλει ο Δήμος Ζαγορίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/07/2019, 16:43
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την επανεξέταση χάραξης του αγωγού φυσικού αερίου «Ποσειδών» ζητάει ο απερχόμενος δήμαρχος Ζαγορίου Βασίλης Σπύρου. Με δήλωσή του στις εκδηλώσεις στο Γρεβενίτι, και με αφορμή την έγκριση της ΜΠΕ, ο κ. Σπύρου ζήτησε από τη νέα κυβέρνηση να επανεξετάσει το ζήτημα.

«Τριάντα μέτρα από το μνημείο που βρισκόμαστε έχει σχεδιαστεί να διέλθει ο αγωγός φυσικού αερίου και, δυστυχώς, κατά την δική μας άποψη και των κατοίκων της περιοχής, αλλά και των επιστημόνων, θα προκαλέσει μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή σε μια προστατευόμενη περιοχή» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σπύρου.

Διευκρίνισε ότι το έργο είναι εθνικής σημασίας που πρέπει να γίνει, αλλά με λιγότερο περιβαλλοντικό κόστος.

«Καλούμε τη νέα κυβέρνηση να αναθεωρήσει, να ξαναδεί τον αγωγό, τη χάραξη του και να μην καταστρέψουμε για άλλη μια φορά τον τόπο», πρόσθεσε

Το δημοτικό συμβούλιο Ζαγορίου είχε προτείνει άλλη χάραξη και είχε κοινοποιήσει τις προτάσεις του στο Υπουργείο Ενέργειας. Πρόκειται για χάραξη κατά μήκος του παλιού δρόμου  Ιωαννίνων-Μετσόβου και παράλληλα με την Εγνατία οδό, καθώς και προστασία με απομάκρυνση του αγωγού από το γεφύρι Καμπέρ Αγά.

Στη μελέτη που πήρε έγκριση, σύμφωνα με τον Δήμο Ζαγορίου, αναφέρεται ότι

για την προστασία των μνημείων, που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων από τον αγωγό και ειδικότερα για το γεφύρι Γέφυρα Καμπέρ Αγά. «θα  ληφθούν όλα τα ειδικά πρόσθετα μέτρα ασφαλείας που θα κριθούν απαραίτητα για την προστασία κατόπιν συνεργασίας του φορέα του έργου με τις αρμόδιες περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back