Oikonomou pisoi

Επαφές και παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης

Εικόνα του άρθρου Επαφές και παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/01/2019, 14:47

 Με το Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος συναντήθηκε η Λαϊκή Συσπείρωση και η υποψήφια δήμαρχος Όλυ Τσουμάνη και ο δημοτικός σύμβουλος Τάκης Τασιούλας.
Η κα Τσουμάνη δήλωσε ότι «αυτό που ζούμε είναι ένα μόνο από τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, που από τη μια πλευρά εκμεταλλεύεται τη θέα της λίμνης για να δημιουργήσει προστιθέμενο κέρδος στην επιχειρηματική δραστηριοτητα που αναπτύσσεται ή θα αναπτυχθεί  γύρω της και καμία σχέση δεν έχει με την κάλυψη λαϊκών αναγκών, την ίδια ώρα όμως ακριβώς αυτές οι ενέργειες στο όνομα του κέρδους καταστρέφουν  τη λίμνη».


Παρέπεμψε δε στην πρόταση του ΚΚΕ ως «τη μοναδική διέξοδο για τη φιλολαϊκή διαχείριση των υδάτων και κατ’ επέκταση του περιβάλλοντος με γνώμονα την ολόπλευρη κάλυψη των λαϊκών αναγκών».
Σχετικά με τον ορισμό οργανικών θέσεων για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, ο κ. Τασιούλας δήλωσε ότι δεν ικανοποιεί την παράταξη ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ «καθώς συνεχίζει να υπάρχει ο κίνδυνος απολύσεων όπως έγινε με το διαγωνισμό για την καθαριότητα».


Πρόσθεσε ότι «ο Δήμος Ιωαννιτών θα μπορούσε να προβλέψει και τις θέσεις των εργαζόμενων του Βοήθεια στο Σπίτι που εργάζονται στη Μέριμνα καθώς συμμετέχει στη διοίκηση της επιχείρησης κι όχι μόνο αποκλειστικά τους εργαζόμενους που εργάζονται ήδη στο Δήμο Ιωαννιτών» και ότι «πολύ σημαντική παράβλεψη είναι το γεγονός ότι η αλλαγή του Οργανισμου Εσωτερικής Υπηρεσίας δεν προβλέπει τη μεταφορά της αρμοδιότητας από τον ΟΚΠΑΠΑ και προβλέπει μόνο τη μεταφορά του προσωπικού».  


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back