Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ενωτική δήλωση από τον Τρ. Αλμπάνη

Εικόνα του άρθρου Ενωτική δήλωση από τον Τρ. Αλμπάνη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/06/2018, 12:11
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης ευχαριστεί και αυτός όσους και όσες τον επέλεξαν στον πρώτο γύρο και ζητάει στήριξη για να φτάσει σε άλλη μια θητεία στην πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. «Ο τρόπος με τον οποίον διαμορφώθηκαν τα αποτελέσματα του πρώτου  γύρου ανέδειξε την αγωνία της ακαδημαϊκής μας κοινότητας για το μέλλον  της. Σε ένα δυναμικό και σύνθετο οργανισμό, η πολυφωνία γύρω από το  κρίσιμο αυτό θέμα είναι δεδομένη και μάλιστα ευκταία» αναφέρει ο κ. Αλμπάνης και συμπληρώνει: 

«Στο κρίσιμο σταυροδρόμι των ημερών μας, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δεν  πρέπει να περιθωριοποιηθεί αλλά να είναι βασικός πρωταγωνιστής των  εξελίξεων στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης, οριοθετώντας τη  διαδικασία απορρόφησης των Τμημάτων του ΤΕΙ με βάση τα δικά του  κριτήρια». Κάπως έτσι, κάνει μια πιο «ενωτική δήλωση» από τους άλλους δύο υποψηφίους που πρακτικά έχουν συνασπιστεί στην κάλπη και αφήνει και κάποιες αιχμές:

 «Οι εύκολοι αφορισμοί και τα ηχηρά συνθήματα κινδυνεύουν να αποκρύψουν  τις επείγουσες ανάγκες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σήμερα: Την ανάγκη σκληρής δουλειάς, ευελιξίας, αναζήτησης εναλλακτικών  λύσεων. Την ανάγκη να γίνουμε κήρυκες σύνθεσης και συνοχής και όχι  διάσπασης. Την ανάγκη να συγκροτήσουμε συγκεκριμένη πρόταση ανάπτυξης,  με ολιστική θεώρηση της ακαδημαϊκής πορείας. Την ανάγκη να δεσμευτούμε  για σκληρή δουλειά, με συνέπεια και εντιμότητα. Και πάνω από όλα, την  ανάγκη να υποστηρίξουμε το όραμα ενός δημόσιου Πανεπιστημίου για το  οποίο θα είμαστε περήφανοι».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back