Oikonomou pisoi

Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση: «Ωμή αστυνομική βία»

Εικόνα του άρθρου Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση: «Ωμή αστυνομική βία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/11/2020, 14:11

Η ΕΑΚ στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, καταγγέλλει την αστυνομία για χρήση βίας στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου, στα Γιάννενα.

«Καταγγέλλουμε τη χρήση ωμής βίας από την αστυνομία στις χθεσινές εκδηλώσεις εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κατά του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και του Συλλόγου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Επιθέσεις οι οποίες έγιναν αναιτιολόγητα με ιδιαίτερο μένος με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραυματισμοί και συλλήψεις και ‘άκουσον άκουσον’ στοιχειοθετήθηκαν κατηγορίες που απέχουν έτη φωτός από την πραγματικότητα».

Η παράταξη αναφέρει ότι «η κυβέρνηση συνειδητά επέλεξε το δρόμο της καταστολής και προφανώς μας γύρισε πολλά χρόνια πίσω θέλοντας να μας προειδοποιήσει για την τακτική που θα ακολουθήσει εν όψει της ήδη προκηρυχθείσης πανελλαδικής απεργίας στις 26 Νοεμβρίου» και ζητάει απόσυρση όλων των κατηγοριών εις βάρος των φοιτητών και «κατάργηση του αντισυνταγματικού νόμου περί απαγόρευσης των διαδηλώσεων».

Δίνει ραντεβού στην απεργία της 26ης Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ
Nv
Η 17η Νοεμβριου εχει καταντήσει εθνική επέτειος των αστυνομικών. Ζούνε για αυτή τη μέρα με παρονομαστη την ασκηση βίας. Καποιοι απο αυτούς συμμετείχαν ενεργά στις γιορτες αποδοσης τιμής στους φοιτητες του Πολυτεχνείου με ποιηματα κ τραγουδια στα σχολεια τους καποτε. Ντροπη τους είναι λιγος χαρακτηρισμός. Ας απεχουμε ωστε να μη τους δινουμε την ικανοποιηση που ψαχνουν. Απαραδεκτο κ λυπηρό ταυτόχρονα. Αναρωτιεμαι τα παιδια τους, τι θα εχουνε να λενε στα σχολεια με τους φιλους και τους δασκάλους τους?
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back