Ένωση Αγροτών Ιωαννίνων: Επιστολή για 18 χοιροτρόφους

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/07/2022, 17:35

Η Ένωση Αγροτών Ιωαννίνων και πρόεδρός της, Χάρης Λιούρης, επανέρχονται με επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και λοιπούς αρμόδιους, τοπικούς και μη, για το θέμα των κρατικών ενισχύσεων με τη μορφή άμεσης επιχορήγησης στον τομέα της εκτροφής χοίρων.

Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Λιούρης, η τροποποίηση της ΚΥΑ κάλυψε τους παραγωγούς οι οποίοι δεν είχαν υποβάλει αίτηση ΟΣΔΕ,  αλλά μια μικρή ομάδα 18 χοιροτρόφων δεν έλαβε την ενίσχυση, καθώς είχε μεν υποβάλει εμπρόθεσμα την δήλωση ΟΣΔΕ αλλά υπέβαλε καθυστερημένα την απογραφή στις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες.

«Δεδομένου του ότι πρόκειται για μεγάλη αδικία αλλά παράλληλα η μη χορήγηση της ενίσχυσης στους παραπάνω παραγωγούς θα τους οδηγήσει στο κλείσιμο των χοιροτροφικών τους μονάδων με δεδομένη  την ακρίβεια και το δυσθεώρητο κόστος παραγωγής , σας παρακαλούμε όπως στο  πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας επιληφθείτε του θέματος προκειμένου να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα, προκειμένου να αρθεί και η κατάφορη αδικία την οποία έχει υποστεί η μικρή αυτή ομάδα των χοιροτρόφων» αναφέρει ο κ. Λιούρης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back