ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Έντεκα προτάσεις έργων για τα δάση

Εικόνα του άρθρου Έντεκα προτάσεις έργων για τα δάση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/04/2020, 16:23
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Έντεκα προτάσεις στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης 2014-2020 για μια σειρά από έργα και εργασίες για τον δασικό πλούτο υπέβαλε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας. Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων φτάνει τα 3,5 εκατ. ευρώ.

Εργασίες βελτίωσης βατότητας και κατασκευής τεχνικών έργων σε οδικά δίκτυα δημοσίων δασών καθώς και εργασίες καταπολέμησης του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου σε δάση και δασικές εκτάσεις υπό προσβολή, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στη συνολική πρόταση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Όσον αφορά την Ήπειρο, οι προτάσεις που κατατέθηκαν, είναι: Μελέτη εργασιών καταπολέμησης της ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου σε περιοχές του Δήμου Ζαγορίου, προϋπολογισμού 73.000 ευρώ, συντήρηση-βελτίωση δασικού οδικού δικτύου δημοσίων δασών Λάιστας Σκαμνελίου-Ηλιοχωρίου, προϋπολογισμού 950.000 ευρώ, και συντήρηση-βελτίωση δασικού οδικού δικτύου δημοσίων δασών Παλαιοπύργου στον Δήμο Πωγωνίου, 500.00 ευρώ.

«Ο βαθμός ετοιμότητας των Δασικών Υπηρεσιών, η γνώση του αντικειμένου καθώς και η στενή συνεργασία με τον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Βασίλειο Μιχελάκη, αποτέλεσαν τα εχέγγυα για τη διαμόρφωση μιας πολιτικής στρατηγικού χαρακτήρα με καίριες παρεμβάσεις κάτω από το πρίσμα της προστασίας και διαφύλαξης των δασών, του εθνικού αυτού πλούτου» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αποκεντρωμένη Διοίκησης.

Στην ίδια ανακοίνωση, σημειώνεται ότι άλλες τέσσερις προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 1.131.287 εκατ. ευρώ, έχουν υποβληθεί στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης 201-2020 από Δήμους της Περιφέρειας Ηπείρου και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back