Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 4-07-2016, 15:41
ΕΛΛΑΔΑ

Έληξε σήμερα Δευτέρα 4 Ιουλίου, στις 3.00 μμ, η διορία για την κατάθεση αίτησης συμμετοχής στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας

Μετά τους σταθμούς ΣΚΑΪ, Star, Ant1, οι οποίοι είχαν υποβάλει αιτήσεις τις προηγούμενες ημέρες, σήμερα υπέβαλαν αιτήσεις το Mega, ο Αlpha, το E TV του Φίλιππου Βρυώνη, το ΑΡΤ TV του Γιώργου Καρατζαφέρη, η εταιρεία Alter Ego, συμφερόντων του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, δια του δικηγόρου του κ. Φωτιάδη, ο Χρήστος Καλογρίτσας και μία ακόμη εταιρεία κυπριακών συμφερόντων (την κατέθεσε ο Φίλιππος Χατζηφιλίππου).

Στις 4 μμ έχουν κληθεί εκπρόσωποι των συμμετεχόντων για την αποσφράγιση των φακέλων.

Η διαδικασία διεξάγεται στη σκιά της συζήτησης στην μείζονα Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας των προσφυγών των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών, που στρέφονται κατά του νομοθετικού πλαισίου που ρυθμίζει τα της χορήγησης τηλεοπτικών αδειών. Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί το απόγευμα.


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου, λίγο πριν από την έναρξη της συζήτησης δήλωσε, μεταξύ των άλλων, «η δικαιοσύνη απαντά στις ακρότητες, μόνο διά των αποφάσεών της. Δεν καθοδηγούνται, δεν επηρεάζονται και δεν υποκύπτουν. Ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν για το αντίθετο. Οποιαδήποτε προσπάθεια χειραγώγησης σε εκκρεμή δίκη, ανεξαρτήτως από πού προέρχεται, αλλά κυρίως αν προέρχεται από διαδίκους που διαθέτουν έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, συνιστούν ευθεία παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης».


ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Στο μεταξύ η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ναταλί Bαντιστάντ δήλωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης των εκπροσώπων του Τύπου, ότι όσα αναφέρονται στην επιστολή του Επιτρόπου Έτιγκερ, που είδε το φως της δημοσιότητας, δεν θέτουν εν αμφιβόλω τις διαδικασίες αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών στην Ελλάδα.

Επίσης, ανέφερε ότι αυτή η επιστολή, επί της ουσίας, αφορά τις ανησυχίες που έχει η Επιτροπή για θέματα ανταγωνισμού στον τομέα των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα.

«Αυτή η διαδικασία επί παραβάσει δεν έχει καμία σχέση με την παροχή αδειών στους παρόχους περιεχομένου. Οι διαδικασίες για την παροχή αδειών περιεχομένου σε τηλεοπτικά κανάλια δεν έχουν εναρμονιστεί σε επίπεδο ΕΕ», ξεκαθάρισε η Ν. Βαντιστάντ. Κατέληξε δε λέγοντας πως τα κράτη-μέλη είναι «ελεύθερα» να επιλέξουν τη διαδικασία αδειδότησης των καναλιών που θα ακολουθήσουν, «σύμφωνα με τις εγχώριες προδιαγραφές και σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της ελεύθερης παροχής υπηρεσιών και εγκατάστασης που ορίζονται στη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
solidus