Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένταση για τη «λευκή νύχτα»

Εικόνα του άρθρου Ένταση για τη «λευκή νύχτα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/10/2016, 00:38
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τελικά, η διοργάνωση που ποτέ δεν… διοργανώθηκε, μέχρι τώρα τουλάχιστον, η «λευκή νύχτα», κατάφερε να προκαλέσει ένταση εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου. Ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας έφτασε στο σημείο να αποχωρήσει από την αίθουσα, όταν ο σύμβουλος της ΔΡΑΣΥ Σωτήρης Μαλάμος εγκάλεσε συμβούλους της δημοτικής αρχής για φασιστική συμπεριφορά. Αυτός ο όρος γνώρισε κατάχρηση πάντως στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς και νωρίτερα, ο δήμαρχος είχε αποδώσει αυτό το χαρακτηρισμό για το «μπογιάτισμα» καταστημάτων στην κεντρική αγορά της πόλης. Το γεγονός καταδίκασαν οι περισσότερες δημοτικές παρατάξεις, κρατώντας, κάποιες από αυτές, τις επιφυλάξεις τους και τις αντιρρήσεις τους για το θεσμό και παρόμοιους. Η Λαϊκή Συσπείρωση για παράδειγμα, είπε μεταξύ άλλων ότι «ένα σωστά προσανατολισμένο κίνημα δεν τα βάζει με βιτρίνες, αλλά με τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής».

Η ΔΡΑΣΥ στην ανακοίνωση που μοίρασε πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση, τόνισε μεταξύ άλλων άλλων ότι «μετά την κλιμάκωση τωνδιαμαρτυριών, η δημοτική αρχή έφτασε στο σημείο να επικαλείται τα ‘όργανα που πρέπει να εγγυηθούν την εύρυθμη λειτουργία της πόλης» τόνισε και πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε ανάγκη από ‘λευκές νύχτες’ της κονόμας και του κεφαλαίου, από ‘γιορτές’ που δεν είναι καλεσμένοι οι φτωχοί, οι άνεργοι, οι πρόσφυγες και οι κάθε λογής αποκλεισμένοι».

Το δε Επιμελητήριο, το οποίο παρεπιμπτόντως ούτε αυτό υπήρξε «ένθερμο» για τη διοργάνωση, καταδίκασε τις επιθέσεις αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «σε ένα ευνομούμενο κράτος με Δημοκρατία και Ελευθερία δεν έχουν θέση οι τραμπουκισμοί και η τρομοκρατία από οπουδήποτε και αν προέρχονται.Η προσπάθεια του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και των επιχειρήσεων γενικότερα, είναι να δημιουργήσουνε συνθήκες τόνωσης του επιχειρείν με διάφορες εκδηλώσεις για το αμοιβαίο συμφέρον καταναλωτή-επιχειρήσεων».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back