«Ένστολες» επισκέψεις για τους υποψηφίους της ΝΔ

Εικόνα του άρθρου «Ένστολες» επισκέψεις για τους υποψηφίους της ΝΔ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/06/2019, 22:04

Την αστυνομία και την πυροσβεστική επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης. Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών ζήτησαν άμεση ενίσχυση «τουλάχιστον όσων απασχολούνται σε παραμεθόριες περιοχές και στην έλλειψη υποδομής και προσωπικού, τη στιγμή που οι αστυνομικοί συνεχίζουν να υπερβάλλουν εαυτούς για να ασκήσουν το καθήκον τους, με στόχο την προστασία των συμπολιτών μας» σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Καλογιάννη.

Στην πυροσβεστική, συζήτησε το θέμα των μετακινήσεων προσωπικού προς άλλες περιοχές της Ελλάδας, «τη στιγμή που διανύουμε την καλοκαιρινή περίοδο και η κλιματική αλλαγή έχει ανεβάσει τον δείκτη επικινδυνότητας για την πρόκληση πυρκαγιών».

Κατόπιν, ο υποψήφιος δήλωσε ότι αστυνομία και πυροσβεστική «έχουν αποδείξει, ακόμη και στο διάστημα της κρίσης που βιώνει η χώρα, ότι διαθέτουν επαγγελματική επάρκεια και υψηλό φρόνημα για να ανταπεξέλθουν στο έργο τους, παρά τις σοβαρές ελλείψεις σε μέσα και εξοπλισμό, αλλά και τις αστοχίες της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου των τελευταίων ετών».

Την αστυνομία επισκέφθηκε και η Μαρία Τσολάκη. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, «κατόπιν ενεργειών» της και σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων, τον οποίο επισκέφθηκε επίσης, βρέθηκε λύση στο θέμα της πρόσβασης των αξιωματικών της ΕΛΑΣ στη βάση δεδομένων «Nomos», μια ιδιωτική ψηφιακή πλατφόρμα.

Τέλος, η Σοφία Τζαρούχη παραβρέθηκε στην εκδήλωση των εν Ιωαννίνοις Μετσοβιτών με θέμα «Βασιλαρχόντισσα: από τον μύθο στην πραγματικότητα, όπου «συναντήθηκε με με φίλες και φίλους της που κατάγονται την περιοχή του Μετσόβου, ενώ συνάντησε την πρόεδρο του Ιδρύματος Ευάγγελου Αβέρωφ -Τοσίτσα, Τατιάνα Αβέρωφ αλλά και τον ζωγράφο Κωνσταντίνο Φάη», σύμφωνα με την ανακοίνωσή της.

O Κώστας Δαρδαμάνης επισκέφθηκε τα Σεισμόπληκτα, τον Δικηγορικό Σύλλογο και την ΕΛΕΠΑΠ. Εκεί, συναντήθηκε με την πρόεδρο, Νατάσα Μπέγκα και της εξέφρασε «την ευγνωμοσύνη του για το έργο της όλα αυτά τα χρόνια, ένα σύμβολο ανιδιοτελούς προσφοράς που έχει προσφέρει στον τόπο και που αποτελεί πρότυπο για όλους τους ανθρώπους που θέλουν να συμμετέχουν στα κοινά».

Στο Δικηγορικό Σύλλογο ο κ. Δαρδαμάνης συναντήθηκε με την πρόεδρο Μαρία Νάκα και πληροφορήθηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του «οι μεγάλες δυσλειτουργίες στην απονομή της Δικαιοσύνης, λόγω της έλλειψης ανθρώπινων πόρων και υποδομών και αφετέρου, η αβάσταχτη επιβάρυνση των δικηγόρων -ελευθέρων επαγγελματιών, από ασφαλιστικές εισφορές και υψηλούς φορολογικούς συντελεστές».

Ο υποψήφιος τόνισε ότι «η πολυνομία και η παρεπόμενη αρνησιδικία του συστήματος της ελληνικής δικαιοσύνης, συνεπεία των προαναφερθέντων παραγόντων, είναι ανασταλτικοί λόγοι στην προσέλκυση επενδύσεων και άρα στην επιδιωκόμενη ανάπτυξη, γι’ αυτό και αποτελεί προτεραιότητα της ΝΔ η άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων στο χώρο της Θέμιδος».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back