Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ενότητα-Συσπείρωση: «Να ακυρωθεί η ιδιωτικοποίηση»

Εικόνα του άρθρου Ενότητα-Συσπείρωση: «Να ακυρωθεί η ιδιωτικοποίηση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/06/2020, 12:26
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η παράταξη του συλλόγου εργαζόμενων στους ΟΤΑ Ιωαννίνων Ενότητα-Συσπείρωση, με ανακοίνωσή της, καλεί τη δημοτική αρχή να επανεξετάσει τη θέση της για την εκχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και να προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό, αφού ακυρώσει την ιδιωτικοποίηση.

Η παράταξη κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι «απαξιώνει έντεχνα –μεθοδικά την υπηρεσία, ώστε να αγανακτήσει ο κόσμος, να αγανακτήσουν και οι εργαζόμενοι από τα πολλά σκουπίδια και να περάσει εύκολα στους ιδιώτες».

Σημειώνει επίσης ότι «τέτοια απαράδεκτη κατάσταση με την καθαριότητα στο Δήμο Ιωαννιτών δεν υπήρξε τουλάχιστον τα 30 τελευταία χρόνια. Στην αποκομιδή, στον οδοκαθαρισμό, στα ογκώδη αντικείμενα που έχουν κατακλείσει δρόμους, πλατείες και στενά».

Η παράταξη καταλογίζει ευθύνες στη δημοτική αρχή ότι δεν προσέλαβε προσωπικό, όπως επέτρεπαν οι ρυθμίσεις λόγω πανδημίας και αναφέρει ότι «ο δήμαρχος όχι μόνο δεν έπαιρνε προσωπικό αλλά πήρε από την καθαριότητα οδηγό (ουσιαστικά τον έχει χωρίς αντικείμενο) με αποτέλεσμα να μείνουν και άλλα σκουπίδια κάτω. Πήρε εργαζόμενη από την καθαριότητα, νεαπροσληφθήσα από την 3Κ- δεν πρόλαβε να πιάσει δουλειά- και την πήγε στα γραφεία παράνομα και καταχρηστικά, καταστρατηγώντας κάθε έννοια αξιοκρατίας, λειτουργώντας ως παλαιοκομματικός παράγοντας και ουσιαστικά εμπαίζοντας όλους τους παλιούς εργαζόμενους που δουλεύουν χρόνια στο πόστο τους ανεξάρτητα από προβλήματα υγείας», αναφέρει μεταξύ άλλων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back