Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ενότητα Πολιτών: Συνεργασία τοπικών αρχών με την Ιατρική Σχολή

Εικόνα του άρθρου Ενότητα Πολιτών: Συνεργασία τοπικών αρχών με την Ιατρική Σχολή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/10/2020, 00:51
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με τα κρούσματα στα Γιάννενα όλο και να ανεβαίνουν, η ανησυχία μεγαλώνει. Μια ανησυχία που εντείνεται από την απουσία οποιασδήποτε, πιο συγκεκριμένης, ενημέρωσης από τις τοπικές αρχές για τη διασπορά τoυ covid-19 αλλά και ενός, ενδεχομένως, τοπικού σχεδίου δράσης.

Με τα δεδομένα αυτά, η δημοτική παράταξη «Ενότητα Πολιτών» με επικεφαλής τον Θωμά Μπέγκα επαναφέρει την πρότασή της για μια επίσημη συνεργασία μεταξύ των τοπικών αρχών και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η παράταξη αναφέρει ότι πρέπει να συσταθεί μια επιτροπή, αποτελούμενη από επιστήμονες πολλών ειδικοτήτων, η οποία θα παρακολουθεί την εξέλιξη του φαινομένου τοπικά και θα ενημερώνει τους πολίτες.

Αποσαφηνίζει δε ότι η ενημέρωση θα έχει κυρίως συμβουλευτικό χαρακτήρα και δεν θα υποκαθιστά τα όσα ανακοινώνονται από το κεντρικό κράτος, αλλά θα λειτουργεί επικουρικά εστιάζοντας στις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας. «Πιστεύουμε ότι η κατάσταση υπερβαίνει τις δυνατότητες αντιμετώπισης από τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας οποιουδήποτε τοπικού φορέα και είναι πλέον έκδηλη η ανάγκη συνένωσης δυνάμεων» τονίζει η «Ενότητα Πολιτών».

   

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back