ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ενότητα Πολιτών: Πάρκο Πυρσινέλλα «του φαίνεσθαι»

Εικόνα του άρθρου Ενότητα Πολιτών: Πάρκο Πυρσινέλλα «του φαίνεσθαι»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/01/2021, 16:21
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πριν από έναν μήνα περίπου, η δημοτική αρχή Ιωαννίνων παρουσίασε την τελική της πρόταση για την ανάπλαση του πάρκου Πυρσινέλλα, κάνοντας και μια πρώτη εκτίμηση για ένα κόστος 5 εκατ. ευρώ (διαβάστε εδώ).

Κατά την παρουσίαση εκείνη-συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ είχε ανακοινώσει ότι μέχρι τέλη του χρόνου θα κατατεθεί η διαχειριστική μελέτη προς έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας. Η διαχειριστική μελέτη είναι απαραίτητη προκειμένου να καθοριστούν και οι επιτρεπόμενες χρήσεις της έκτασης λόγω και του δασικού της χαρακτήρα.

Η παράταξη «Ενότητα Πολιτών» με επικεφαλής τον Θωμά Μπέγκα κάνει γνωστό ότι η διαχειριστική μελέτη κατατέθηκε τελικά πριν από λίγες ημέρες. Με ανακοίνωσή της, η παράταξη έρχεται (αν και με καθυστέρηση) να αναδείξει μια αντίφαση . Εκτιμά ότι η διαχειριστική μελέτη θα έπρεπε να προηγηθεί των όποιων επίσημων ανακοινώσεων. Κι αυτό επειδή, όπως αναφέρει, μια εγκεκριμένη διαχειριστική μελέτη είναι προαπαιτούμενο για την εκπόνηση της αρχιτεκτονικής επίλυσης.

Για την παράταξη του κ. Μπέγκα, η δημοτική αρχή συνεχίζει να ασκεί πολιτική με βάση «το φαίνεσθαι κι όχι την ουσία» ενώ την κατηγορεί ότι «υπηρετεί το επικοινωνιακό της αφήγημα».

«Πώς η δημοτική αρχή είναι τόσο σίγουρη ότι το σύνολο των παρεμβάσεων που με τόσο μεγάλη ζέση παρουσίασε ως το ‘τελικό σχέδιο’ θα λάβουν την έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης; Γιατί βιάζεται, για μια ακόμη φορά, να επικοινωνήσει ότι κλείνει ‘ανοιχτά μέτωπα’, ανατρέποντας τη σωστή σειρά των ενεργειών που απαιτούνται, οι οποίες με δική της ευθύνη έχουν καθυστερήσει; Ποιος αλήθεια θα είναι υπεύθυνος αν κάποια από τις προβλεπόμενες δράσεις ή χρήσεις της μελέτης, απορριφτούν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση;» είναι τα ερωτήματα που θέτει η παράταξη της αντιπολίτευσης.

Η ανακοίνωση της παράταξης του κ. Μπέγκα κλείνει με την παρότρυνση προς τη δημοτική αρχή να επικεντρωθεί «στην ορθολογική διαχείριση των ζητημάτων του δήμου μας» και να «αφήσει τις μεγαλοστομίες».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3