Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ενότητα Πολιτών: «Μαζεμένες oι αποτυχίες της δημοτικής αρχής»

Εικόνα του άρθρου Ενότητα Πολιτών: «Μαζεμένες oι αποτυχίες της δημοτικής αρχής»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/08/2020, 14:43
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μετά το έργο των κόμβων στην πόλη, άλλο ένα έργο, αυτή τη φορά της ΔΕΥΑΙ, η ενεργειακή αναβάθμιση του αντλιοστασίου των πηγών Κρύας, με προϋπολογισμό 1,27 εκατ. ευρώ, δεν καταφέρνει να ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020».

Και το έργο αυτό είχε υποβληθεί για χρηματοδότηση στην περίφημη πρόσκληση 81 περί ενεργειακών έργων. Η απορριπτική απόφαση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης βασίζεται στο ότι η περιβαλλοντική αδειοδότηση ήταν μεταγενέστερη της ημερομηνίας υποβολής του έργου.

Η παράταξη «Ενότητα Πολιτών» του Θωμά Μπέγκα, με ανακοίνωσή της, έρχεται να εκφράσει την ανησυχία της για τις εξελίξεις και να δηλώσει ότι «η δημοτική αρχή κατάφερε να αποδείξει ότι δεν ξέρει ούτε από… ΕΣΠΑ».

Με μια διάθεση σαρκασμού, αναφέρει ότι η απάντηση της δημοτικής αρχής θα είναι ίδια με αυτήν για το έργο των κόμβων. Ότι δηλαδή θα υποβληθεί ξανά η πρόταση.

Ωστόσο, τα ερωτήματα εκ μέρους της παράταξης πολλά: «Άραγε με αυτόν τον τρόπο λύνονται τα προβλήματα;», «Οι καθυστερήσεις δεν την ανησυχούν;», «Το ότι δεν μπορεί να συντάξει μια ολοκληρωμένη μελέτη και πρόταση (που μάλιστα την ανέθεσε έναντι αδρής αμοιβής σε εξωτερικό συνεργάτη) για τη χρηματοδότησή της από το ΕΣΠΑ, δεν την ανησυχεί επίσης;».

«Κύριοι της Δημοτικής Αρχής, επιτρέψετε μας να ανησυχούμε εμείς και μάλιστα πολύ. Δύο στις δύο αποτυχίες και μάλιστα μαζεμένες είναι κάτι παραπάνω από ανησυχητικό και επικίνδυνο, για τον τόπο, γεγονός. Πέρασε ένας χρόνος που διοικείτε το Δήμο και δεν υπάρχει πια καμία δικαιολογία για τα λάθη και τις παραλείψεις σας» τονίζει η παράταξη.

Η οποία καλεί τη δημοτική αρχή να «σοβαρευτεί». Η παρέμβασή της κλείνει με τις ευχές για «Καλό Δεκαπενταύγουστο». «Ας ξεκουραστούμε όσο μπορούμε και ας οπλιστούμε με δύναμη και υπομονή, γιατί, με αυτή τη δημοτική αρχή, το φθινόπωρο και ο χειμώνας που έρχονται προμηνύονται πολύ δύσκολοι» καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back