ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ενότητα Πολιτών: «Καλό Φλεβάρη» για τον προϋπολογισμό

Εικόνα του άρθρου Ενότητα Πολιτών: «Καλό Φλεβάρη» για τον προϋπολογισμό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/01/2021, 15:25
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Ενότητα Πολιτών με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για καθυστέρηση στην ψήφιση του προϋπολογισμού του 2021.

Σημειώνει χαρακτηριστικά ότι ο Δήμος βιώνει «πρωτόγνωρες καταστάσεις» με την καθυστέρηση ψήφισης και επηρεάζει, τόσο η λειτουργία του Δήμου, όσο και η τοπική οικονομία.

Ο προϋπολογισμός ήρθε προς ψήφιση στην Οικονομική Επιτροπή σήμερα Παρασκευή, 22/1/21 και η Ενότητα Πολιτών αναφέρει ότι «στο δημοτικό συμβούλιο θα φτάσει το νωρίτερο στα μέσα Φεβρουαρίου». Διευκρινίζει ότι ναι μεν είναι εντός των ορίων του νόμου, αλλά «αναλογίστηκε όμως κανείς στη δημοτική αρχή τι σημαίνει ο μεγαλύτερος δήμος της Ηπείρου να βρίσκεται επί δύο μήνες χωρίς εγκεκριμένο προϋπολογισμό;».

Η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει ακόμα ότι οι επιχορηγήσεις δημοτικών επιχειρήσεων και νομικών προσώπων όπως του ΟΚΠΑΠΑ, της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης, Ενημέρωσης Ιωαννίνων και του Ζωγράφειου Οίκου Ευγηρίας για το 2021, εγκρίθηκαν πριν από τον προϋπολογισμό καθαυτό και η παράταξη ψήφισε θετικά, στο δημοτικό συμβούλιο.

«Η παράταξή μας, ψήφισε θετικά και τις για τις τρεις επιχορηγήσεις, οι οποίες είναι προαπαιτούμενο μεταξύ άλλων και για την καταβολή της μισθοδοσίας των υπαλλήλων, δεν μπορεί όμως να μην καταγγείλει για μια ακόμη φορά την προχειρότητα με την οποία η δημοτική αρχή (δεν) ασχολείται με τα σημαντικά θέματα του δήμου», τονίζει.

Σε ένα ακόμα επίπεδο, η παράταξη σημειώνει ότι ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός είναι προαπαιτούμενο για να εξοφληθούν υποχρεώσεις του Δήμου προς τρίτους. «Σε μια περίοδο όπου η τοπική οικονομία στενάζει λόγω των συνεπειών που έχει επιφέρει η καραντίνα στις επιχειρήσεις, ο Δήμος Ιωαννιτών στερεί χρήματα που έχει υποχρέωση να καταβάλει σε πολίτες και επιχειρήσεις που συνεργάζονται με αυτόν, ενώ ταυτόχρονα αδυνατεί να στηρίξει ουσιαστικά την τοπική οικονομία με τη δημοπράτηση νέων έργων», καταλήγει.

Τέλος, καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για «επικοινωνιακό δόγμα» και το δήμαρχο απευθείας, λέγοντας ότι «η δημοτική αρχή δια μέσου του δημάρχου εκδίδει ανακοινώσεις – ευχολόγια για την ανάγκη στήριξης της τοπικής οικονομίας, μένοντας μόνο σε αυτό που ξέρει να κάνει καλά, να μιλά, αντί να πράττει».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3