Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 25-11-2021, 09:27

Για μια «θλιβερή πραγματικότητα που απαιτεί αλλαγή» κάνει λόγο η παράταξη «Ενότητα Πολιτών» με επικεφαλής τον Θωμά Μπέγκα σε ανακοίνωσή της με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

«Η βία μάς αφορά όλους και όλες. Στην Ελλάδα, τώρα σιγά σιγά ανακαλύπτουμε το μέγεθος του προβλήματος, βλέποντας τον αριθμό των γυναικοκτονιών να ανεβαίνει επικίνδυνα. Βλέποντας, μικρά κορίτσια, έφηβες κοπέλες, νεαρές και πιο μεγάλες γυναίκες να πέφτουν θύματα κακοποιητικών συμπεριφορών που φτάνουν μέχρι και τη δολοφονία. Και δυστυχώς όλα αυτά δεν συμβαίνουν μόνο κάπου στην Ελλάδα. Συμβαίνουν και εδώ. Δίπλα μας» αναφέρεται.

Η παράταξη υπενθυμίζει ότι την περίοδο που ήταν δημοτική αρχή, η Επιτροπή Ισότητας είχε αναλάβει μια σειρά πρωτοβουλιών με σύνθημα «δεν είσαι μόνη, δεν είσαι η μόνη».

«Χρειάζονται όμως κι άλλα μέτρα, χρειάζεται κι άλλη δράση. Η χρηματοδότηση και δημιουργία περισσότερων γραμμών στήριξης των γυναικών αυτών, καθώς και συμβουλευτικών κέντρων, αλλά και ξενώνων φιλοξενίας γυναικών θυμάτων στους Δήμους της χώρας μας, θα συμβάλλει θετικά στην προστασία αυτών των γυναικών. Οι καμπάνιες και τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί δεν είναι αρκετά, δεν προστατεύουν τις κακοποιημένες και τα παιδιά τους. Επομένως χρειάζεται επαγρύπνηση και δράση» επισημαίνει η παράταξη.

Η «Ενότητα Πολιτών» αναφέρει επίσης ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά και να δοθεί έμφαση στην παιδεία. «Σε αυτόν τον αγώνα οι γυναίκες και οι άντρες της ‘Ενότητας Πολιτών-Νέα Γιάννενα’ θα είναι στην πρώτη γραμμή» καταλήγει η ανακοίνωση.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
solidus espa