ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ενότητα Πολιτών» για εστίαση: «Δεν αρκούν τα μέτρα»

Εικόνα του άρθρου «Ενότητα Πολιτών» για εστίαση: «Δεν αρκούν τα μέτρα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/02/2021, 14:43
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την πρότασή της για μια δέσμη μέτρων «πιο ουσιαστικών και ευέλικτων στην εφαρμογή τους» για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας επαναφέρει η παράταξη «Ενότητα Πολιτών» με επικεφαλής τον Θωμά Μπέγκα, μετά από τηλεδιάσκεψη που είχε με μέλη της διοίκησης του Σωματείου Καφέ-Μπαρ, Κέντρων Διασκέδασης και Συναφών Επαγγελμάτων  «Παμβώτις».

Εκ μέρους της παράταξης, στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο κ Μπέγκας και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ηλίας Αρλέτος, Θωμάς Γιωτίτσας και Μάκης Χρυσοστόμου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι εκπρόσωποι του σωματείου κατέθεσαν τον προβληματισμό τους για τα ελλιπή, όπως τα χαρακτήρισαν, μέτρα στήριξης εκ μέρους του Δήμου Ιωαννιτών.

«Κοινή διαπίστωση αποτέλεσε το γεγονός της έλλειψης ανακλαστικών εκ μέρους της δημοτικής αρχής, ενώ υπήρξε ταύτιση απόψεων για το ότι, τόσο σε επίπεδο κράτους όσο και σε επίπεδο αυτοδιοίκησης, πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη πρόνοια για τους επιχειρηματίες του κλάδου, ο οποίος είναι ένας απ’ αυτούς που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία».

Κατά τη συζήτηση, έγινε αναφορά στον «πολύπλοκο-αναποτελεσματικό τρόπο με τον οποίο η δημοτική αρχή επέλεξε να υλοποιήσει τα όποια μέτρα στήριξης αποφάσισε». Όπως αναφέρεται, αυτό αποδεικνύεται από τις ελάχιστες αιτήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στις υπηρεσίες του Δήμου από τις τοπικές επιχειρήσεις.

Η παράταξη «Ενότητα Πολιτών» και το Σωματείο «Παμβώτιδας» συμφώνησαν να κάνουν μια κοινή προσπάθεια για:

-Να καταρτιστεί μια ολοκληρωμένη πρόταση για τη λήψη πρόσθετων μέτρων υπέρ του κλάδου από τον Δήμο Ιωαννιτών σε μια ρεαλιστική βάση

-Να υποβληθεί αίτημα στη δημοτική αρχή για να αναλάβει πρωτοβουλίες μέσω της ΚΕΔΕ με σκοπό την παροχή περισσότερων διευκολύνσεων από την πολιτεία για τις σωρευμένες υποχρεώσεις που έχουν δημιουργηθεί στις επιχειρήσεις

-Να παρθεί πρωτοβουλία εκ μέρους της «Ενότητας Πολιτών» για την κατάθεση κοινού αιτήματος με τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης  ώστε να γίνει ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back