ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ενότητα Πολιτών»: Διάλογος με τους πολίτες

Εικόνα του άρθρου «Ενότητα Πολιτών»: Διάλογος με τους πολίτες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/11/2020, 15:37
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με μια ανοιχτή πλατφόρμα διαλόγου για διάφορα θέματα η παράταξη «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» με επικεφαλής τον Θωμά Μπέγκα επιχειρεί να διευρύνει τους διαύλους επικοινωνίας με τους πολίτες και να ενισχύσει την πολιτική της παρουσία στην κοινωνία.

Την επικείμενη λειτουργία της πλατφόρμας αυτής μέσα από τη σελίδα www.neagiannena.gr, με αφορμή και τις συνθήκες του εγκλεισμού που επέβαλε η πανδημία, την κάνει γνωστή η παράταξη με σημερινή της ανακοίνωση.

Για την παράταξη, η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί και μια απόδειξη της διάθεσής της για συνεισφορά στον δημόσιο διάλογο, αλλά και μια ευκαιρία για τους πολίτες να «γίνουν ενεργά μέλη μιας προσπάθειας που θα ‘σπρώξει’ τον Δήμο μας μπροστά».

Παράλληλα, η «Ενότητα Πολιτών» υποστηρίζει για μια ακόμη φορά ότι «η ίδια πορεύτηκε όλο αυτό το διάστημα με στόχο τη συναίνεση», υπενθυμίζοντας ότι με τη δημοτική αρχή του Μωυσή Ελισάφ διαφώνησε «με επιχειρήματα και με πλήρως τεκμηριωμένες προτάσεις» στον τρόπο με τον οποίο επιχείρησε να αντικαταστήσει τον οδοφωτισμό με τους νέους λαμπτήρες τεχνολογίας led και στην προσπάθειά της να ιδιωτικοποιήσει πλήρως τον τομέα της καθαριότητας.

Η υπενθύμιση αυτή αποτελεί σε μεγάλο βαθμό και μια έμμεση απάντηση στα όσα γράφηκαν ή ανακοινώθηκαν τις τελευταίες μέρες, με αφορμή μια επιστολή 26 πολιτών που «μοίρασαν» τις ευθύνες της μη συναίνεσης στο Δημοτικό Συμβούλιο τόσο στη δημοτική αρχή όσο και στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Η «Ενότητα Πολιτών», στην ανακοίνωσή της, αποφεύγει να κάνει οποιαδήποτε αναφορά σε αυτή την επιστολή.

Για την ίδια, η δημοτική αρχή είναι «αυτή που μέχρι σήμερα δεν επιδίωξε ούτε τυπικά ούτε ουσιαστικά το δρόμο της συνεννόησης». Θυμίζει δε ότι «η δημοτική αρχή επέλεξε να πορευτεί μαζί με τα νομοθετήματα της κυβέρνησης που της έδωσαν πλειοψηφίες εκεί που δεν τις είχε», ενώ προσθέτει ότι η παράταξη στήριξε πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής, ακόμα και όταν αυτές συνοδεύονταν από πρόχειρες εισηγήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η ανακοίνωση της παράταξης του κ. Μπέγκα κλείνει με την προσδοκία «να γίνει η σελίδα της παράταξης ένα ελεύθερο-δημοκρατικό βήμα για τον πολίτη».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back