Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ενότητα Πολιτών: «Θεσμική εκτροπή της δημοτικής αρχής»

Εικόνα του άρθρου Ενότητα Πολιτών: «Θεσμική εκτροπή της δημοτικής αρχής»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/05/2020, 15:46
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μετά την παράταξη «Ιωάννινα_2023» της Τατιάνας Καλογιάννη, και η παράταξη «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» του Θωμά Μπέγκα έρχεται να καταγγείλει τη δημοτική αρχή για «θεσμική εκτροπή» και «απαξίωση των δημοτικών παρατάξεων», με αφορμή το… σημερινό ελεγχόμενο data room ενόψει της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου στις 15 Μαΐου.

Η παράταξη αναφέρεται στη σχετική επιστολή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου για πρόσκληση προσέλευσης… στο data room της Περιφέρειας για να ενημερωθούν δύο εκπρόσωποι από κάθε παράταξη και μετά από διαπίστευση, για «τα ‘απόρρητα έγγραφα’ της μελέτης του συμβούλου της που αφορά την αναβάθμιση του οδοφωτισμού του Δήμου με λαμπτήρες τεχνολογίας led».

«Η διαδικασία που προτείνεται με την επιστολή του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου που μας έχει αποσταλεί, είναι, αν μη τι άλλο, απαράδεκτη, ενάντια σε κάθε θεσμό και δημοκρατική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, απαξιώνει και υποβαθμίζει τον ουσιαστικό ρόλο που καλούνται να υπηρετήσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι, και δεν αναγνωρίζει κανένα θεσμικό δικαίωμα των παρατάξεων να έχουν πλήρη και τεκμηριωμένη εισήγηση πριν κληθούν να αποφασίσουν για θέματα της ημερήσιας διάταξης» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η «Ενότητα Πολιτών» εκτιμά ότι πρόκειται για μια «αδιανόητη διαδικασία» με τους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων να προστρέχουν σε άλλους φορείς με τους οποίους δεν συνδέονται ακόμα επί του συγκεκριμένου ζητήματος.

Υπενθυμίζει δε μια σημαντική διάσταση της όλης υπόθεσης: Ότι οι υπηρεσίες του Δήμου και οι εισηγήσεις τους είναι παντελώς απούσες.

Η παράταξη επιμένει στην πρότασή της για πλήρη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον μελετητή εκ του σύνεγγυς, τη διεξαγωγή ζωντανού κι όχι δια επιστολών διαλόγου πριν την οποιαδήποτε απόφαση για την εξέλιξη ενός τόσο σημαντικού έργου για τον Δήμο.


* Φωτογραφία αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back