Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ένας χωρισμός» του Φαραντί στα παλιά σφαγεία

Εικόνα του άρθρου «Ένας χωρισμός» του Φαραντί στα παλιά σφαγεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/12/2019, 17:40
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι «Κυριακές στο πανί» και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών προβάλλουν την ιρανική ταινία «Ένας χωρισμός» του Ασγκάρ Φαραντί την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, στις 20:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», στα παλιά σφαγεία, με είσοδο ελεύθερη.

Το φιλμ αυτό έχει κερδίσει το όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας. «Πρόκειται για ένα δυνατό και νευρώδες κοινωνικό δράμα που εξελίσσεται στη σύγχρονη Τεχεράνη… Μια κατ’ εξοχήν ταινία χαρακτήρων με γρήγορο και σφιχτοδεμένο μοντάζ, εξαιρετικές ερμηνείες (η κόρη του σκηνοθέτη είναι και η κόρη του φιλμ) που κινδύνεψε να μη πραγματοποιηθεί ποτέ καθότι ο Φαραντί εξέφρασε δημοσίως την υποστήριξη του στους αντιδραστικούς κινηματογραφιστές Μοζέν Μακμάλμπαφ και Τζαφάρ Παναχί, ο πρώτος εξόριστος και ο δεύτερος σε κατ’ οίκον περιορισμό εκείνη την εποχή, ερχόμενος σε ρήξη με το καθεστώς» όπως αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα.

Η υπόθεση: Η Σιμίν και ο Ναντέρ οδεύουν προς το διαζύγιο καθώς η Σιμίν θέλει να φύγουν από την χώρα μαζί με την έφηβη κόρη τους προς αναζήτηση ενός περιβάλλοντος πιο απελευθερωμένου. Ο Ναντέρ φροντίζει τον πατέρα του που πάσχει από Αλτσχάιμερ και αρνείται οποιαδήποτε αλλαγή. Ταυτόχρονα λόγω μιας παρεξήγησης μπλέκει σε περιπέτεια και με την έγκυο Ραζιέ που φροντίζει τον πατέρα του και που, άθελά της, τον υποδεικνύει ως υπαίτιο για την αποβολή του μωρού της.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back