Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένας νέος πολιτιστικός χώρος στην οδό Ανεξαρτησίας

Εικόνα του άρθρου Ένας νέος πολιτιστικός χώρος στην οδό Ανεξαρτησίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/12/2021, 14:30
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Tα τελευταία χρόνια, στην οδό Ανεξαρτησίας 85, στο διατηρητέο κτίριο του Καφωδείου, στεγάζεται η Ανώτερη Επαγγελματική και Ερασιτεχνική Σχολή Χορού «Αριστέα Λίτου».

Η απόδοσης μιας χρήσης σε αυτό το κτίριο, το οποίο ανήκει στα Αγαθοεργά Καταστήματα της Μητρόπολης Ιωαννίνων, μετά από δεκαετίες εγκατάλειψης, ήταν κρίσιμη για τη συνέχεια της διαδρομής ενός από τα πιο εμβληματικά κτίρια της πόλης των Ιωαννίνων. 

Στην όλη υπόθεση, έρχεται να προστεθεί και ένα ενδιαφέρον στοιχείο: η λειτουργία ενός πολιτιστικού χώρου με σκηνή, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παραστάσεις θεάτρου, χορού και μουσικής, ή για άλλου είδους καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Ο πολιτιστικός αυτός χώρος είναι πια έτοιμος, με τη Σχολή Χορού «Αριστέα Λίτου» να τον έχει «εγκαινιάσει» ήδη αυτές τις ημέρες με μια χορευτική χριστουγεννιάτικη παράσταση.


«Επί της ουσίας ‘επιστρέφουμε’ στο κτίριο αυτό μια χρήση που είχε στις αρχές του περασμένου αιώνα, προσαρμοσμένη στον σύγχρονο πολιτισμό. Το κτίριο αυτό ανεγέρθηκε για να αποτελέσει το πρώτο θέατρο της πόλης των Ιωαννίνων. Λειτούργησε ως ένας τόπος πολιτισμού. Η επιθυμία μας είναι το κτίριο αυτό να αποκτήσει ξανά μια καλλιτεχνική ζωή» αναφέρει στον «Τύπο Ιωαννίνων» η Αριστέα Λίτου.

Ο νέος πολιτιστικός χώρος, με 180 θέσεις, δεν θα λειτουργεί προφανώς μόνο για παραστάσεις της σχολής, αλλά και για παραστάσεις ή εκδηλώσεις άλλων φορέων. Παράλληλα, ετοιμάζεται και ένα μικρό καφέ, ενώ υπάρχει και μια μεγάλη αυλή σε διάφορα επίπεδα (στην πίσω πλευρά του κτιρίου) όπου επίσης μπορούν να φιλοξενηθούν διάφορες εκδηλώσεις το καλοκαίρι.

Διαβάστε: Το καφωδείο της Ανεξαρτησίας

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back