Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«… ήταν ένας ιδιαίτερος άνθρωπος με σπάνιες ευαισθησίες»

Εικόνα του άρθρου «… ήταν ένας ιδιαίτερος άνθρωπος με σπάνιες ευαισθησίες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/07/2020, 15:13
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη θλίψη τους για την απώλεια του Κώστα Κόμη, ενός ιδιαίτερα αγαπητού ανθρώπου και καθηγητή, εκφράζουν σε ψηφίσματά τους το Πρυτανικό Συμβούλιο και ο Τομέας Ιστορίας Νεώτερων Χρόνων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το πρυτανικό συμβούλιο εξέδωσε ψήφισμα με τον οποίο εξαίρει την προσωπικότητα, το επιστημονικό κύρος, το δημοκρατικό ήθος και τη σημαντική προσφορά του εκλιπόντος στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας.

Ο Τομέας Ιστορίας Νεωτέρων Χρόνων του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, σε ψήφισμά του, εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Κώστα Κόμη. 

Όπως αναφέρει, ο καθηγητής Κώστας Κόμης υπηρέτησε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας από το 1995 διδάσκοντας «νεότερη ελληνική ιστορία και ιστορική δημογραφία» στο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, ενώ διετέλεσε διευθυντής του Τομέα Ιστορίας Νεωτέρων Χρόνων από το 2007 έως το 2015.

«Ήταν ένας ιδιαίτερος άνθρωπος, με σπάνιες ευαισθησίες και πλατιά κουλτούρα. Πίσω από την αντικομφορμιστική του συμπεριφορά ήταν πάντα έκδηλο το διαρκές ενδιαφέρον του για την ιστορία, τις κοινωνικές επιστήμες, τη δημόσια ανώτατη παιδεία και την πολιτική. Καταλείπει άφθονο και σημαντικό επιστημονικό έργο στη νεότερη ελληνική ιστορία και στην ιστορική δημογραφία. Θα μας λείψει και θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του» αναφέρεται.

Η κηδεία θα γίνει την Τετάρτη 15 Ιουλίου, στις 13:30, στο κοιμητήριο Ζωγράφου στην Αθήνα. Ο Τομέας Ιστορίας Νεωτέρων Χρόνων του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας συγκεντρώνει στη μνήμη του Κώστα Κόμη χρήματα, τα οποία θα κατατεθούν, μετά από συνεννόηση με την οικογένειά του, σε ίδρυμα κοινωφελούς σκοπού. Όποιος επιθυμεί να συμβάλλει μπορεί να επικοινωνήσει με τη Γραμματεία του Τομέα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back