Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένας «γνωστός-άγνωστος» εχθρός της υγείας

Εικόνα του άρθρου Ένας «γνωστός-άγνωστος» εχθρός της υγείας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/09/2018, 12:30
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Να καταστεί θεσμός η διοργάνωση της ετήσιας περιφερειακής εκδήλωσης της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης στα Γιάννενα επιδιώκουν οι γιαννιώτες εκπρόσωποι της εταιρείας. Αυτό τόνισαν μεταξύ άλλων στις δηλώσεις τους ενόψει της 28ης εκπαιδευτικής ημερίδας που ξεκινάει σήμερα στο ξενοδοχείο Du Lac, οι καθηγητές Μωυσής Ελισάφ και Αλέξανδρος Τσελέπης.

Η αθηροσκλήρωση, παρότι το όνομα δεν παραπέμπει απευθείας σε κάποια ευρέως γνωστή πάθηση, είναι η πρώτη αιτία θανάτων παγκοσμίως. Οι κλινικές της εκδηλώσεις είναι, δυστυχώς, γνωστές και διαδεδομένες: τα καρδιαγγειακά νοσήματα, όπως το έμφραγμα του μυοκαρδίου, το εγκεφαλικό επεισόδιο , η περιφερική αγγειοπάθεια και η καρδιακή ανεπάρκεια.

Η ημερίδα θα παρουσιάσει όλες τις νεότερες διεθνείς και ελληνικές κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπιση των παραγόντων κινδύνου της αθηρωματικής νόσου και των νέων δεδομένων – «εργαλείων» για την βελτίωση της ικανότητας στη διάγνωση και αντιμετώπισή της.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Τσελέπης αναφέρθηκε στη σημασία της διοργάνωσης, «η οποία προσελκύει επιστήμονες από όλη την Περιφέρεια Ηπείρου, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα», ενώ υπογράμμισε ιδιαίτερα την πολυετή επιστημονική προσφορά του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που έχει αναγνωριστεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Από την πλευρά του, ο κ. Ελισάφ, στάθηκε στους σκοπούς της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης, η οποία έχει επικεντρωθεί στη γνώση των παραγόντων κινδύνου για την εμφάνιση καρδιαγγειακής νόσου. Πρόσφατα η εταιρεία, κατέκτησε το ασημένιο

βραβείο στα HealthCare Business Awards στην κατηγορία «Επιστημονικές Εταιρείες» και συγκεκριμένα για τη συμβολή της στην προαγωγή της έρευνας, της γνώσης και της συνεχιζόμενης επιμόρφωσης των επιστημόνων.




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back