Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 13-02-2018, 17:59
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τουλάχιστον σε δέκα περιπτώσεις απάτης στην περιοχή των Ιωαννίνων φέρεται ότι εμπλέκονται τρία άτομα, τα οποία, αφού προσποιούνταν ότι είναι υπάλληλοι εταιρίας, αποσπούσαν χρηματικά ποσά από ελεύθερους επαγγελματίες με το πρόσχημα της ανανέωσης ετήσιας συνδρομής της σε επαγγελματικό οδηγό. 

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων συνέλαβαν χτες το απόγευμα έναν 51χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και απάτες κατ’ εξακολούθηση. Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν και δύο συνεργούς του, έναν 32χρονο και μία 31χρονη, οι οποίοι αναζητούνται. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο 51χρονος συνελήφθη τη στιγμή που παραλάμβανε χρηματικό ποσό από 47χρονο επαγγελματία, τον οποίο είχαν προσεγγίσει τηλεφωνικά με απατηλές προφάσεις.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες τηλεφωνούσαν σε επαγγελματίες-πελάτες σε επαγγελματικό κατάλογο και με το πρόσχημα της ανανέωσης της ετήσιας συνδρομής τους σε αυτόν, ζητούσαν ως αντίτιμο χρηματικά ποσά. 

Ο 51χρονος είχε αναλάβει το ρόλο του παραλήπτη των χρημάτων («εισπράκτορας») από τα θύματα, ενώ τα άλλα δύο μέλη της ομάδας είχαν αναλάβει το ρόλο καθοδήγησης και επικοινωνίας με τα υποψήφια θύματα. 

Με τον συγκεκριμένο τρόπο δράσης, προέκυψε ότι τα μέλη της ομάδας εξαπάτησαν από αρχές του μήνα τουλάχιστον άλλους εννέα επαγγελματίες ενώ εκτιμάται ότι ο αριθμός των παθόντων είναι πολύ μεγαλύτερος. 

Στην κατοχή του 51χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 1.980 ευρώ, 50 έγγραφα είσπραξης συνδρομής, 120 ανεκτέλεστα έγγραφα είσπραξης, ιδιόχειρες σημειώσεις και ένα κινητό τηλέφωνο

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων για την εμπλοκή των δραστών και σε άλλες περιπτώσεις. 

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
kaissa 2