Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένας αγώνας δρόμου… για την ελευθερία

Εικόνα του άρθρου Ένας αγώνας δρόμου… για την ελευθερία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/07/2017, 12:38
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τον αγώνα με την ονομασία «Αγώνας για την Ελευθερία» - «Race to Freedom» διοργανώνει η Τοπική Κοινότητα Συρράκου του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Όμιλο Συρράκου, τον Σύλλογο Δρομέων Ιωαννίνων και τις Τουριστικές Επιχειρήσεις Συρράκου, την Κυριακή 9 Ιουλίου, στις 9.30 το πρωί. 

Η ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης δεν είναι τυχαία. Αποτελεί  ημέρα μνήμης για την καταστροφή του Συρράκου και τον βίαιο ξεριζωμό των χιλιάδων κατοίκων του από τις πατρογονικές εστίες, κατά την εξέγερση ενάντια στον τουρκικό ζυγό στις αρχές Ιουλίου του 1821. Ο αγώνας δρόμου θα διεξαχθεί στα μονοπάτια της χαράδρας Χρούσια και Καλαρρύτικου, μεταξύ των δύο ιστορικών κοινοτήτων Συρράκου και Καλαρρυτών και θα διασχίσει  το δάσος της «Πάντζας», εκεί ακριβώς που οι πρόγονοί μας αγωνίσθηκαν, πολέμησαν, οχυρώθηκαν κι έσωσαν τελικά το γένος μας, τον  Ιούλιο του 1821» όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο ορεινός αυτός αγώνας έχει στόχο να συνδέσει την ιστορία με το περιβάλλον και τον πολιτισμό με τα αθλητικά ιδεώδη. Την παρουσίαση του αγώνα θα κάνουν η ολυμπιονίκης Αθανασία Τσουμελέκα και η δημοσιογράφος Αρετή Στασινού.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back