Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εναέρια Διάσωση: «Ετοιμάζεται η ΚΥΑ»

Εικόνα του άρθρου Εναέρια Διάσωση: «Ετοιμάζεται η ΚΥΑ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/09/2024, 17:53
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Απαντώντας στην ερώτηση των Οριζόντων Ηπείρου για το σχέδιο εναέριας διάσωσης, το οποίο έχει εξαγγελθεί από την κυβέρνηση, αλλά δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα, η περιφερειακή αρχή δήλωσε «δεδομένο γι αυτήν» ότι θα προχωρήσει.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη και πληροφορίες που επικαλέστηκε, «ετοιμάζεται η ΚΥΑ για τις τεχνικές προδιαγραφές».

Σα ό,τι αφορά το σκέλος της Περιφέρειας Ηπείρου, ο κ. Καχριμάνης ανέτρεξε στην πρόταση που έκανε στον πρωθυπουργό μετά το χαμό του ορειβάτη Ερμή Θεοχαρόπουλου, «να βρεθεί λύση για άμεσες από αέρος σωστικές παρεμβάσεις».

Η συζήτηση στο συμβούλιο δεν είχε κάτι πιο ουσιαστικό, πέραν των πληροφοριών που επικαλέστηκε ο κ. Καχριμάνης.

Συμφώνησε με την πρόταση που κατέθεσαν οι Ορίζοντες για την ασφάλιση των επισκεπτών που κάνουν υπαίθριες δραστηριότητες και για τη θέσπιση τέλους εισφοράς για Υπηρεσίες Έρευνας και διάσωσης.

«Έχει ξανασυζητηθεί και στο παρελθόν η καθιέρωση ενός ‘εισιτηρίου’ για τις ορεινές διαδρομές. Κάτι τέτοιο όμως θέλει μεγάλη οργάνωση και ιδίως αποδοχή από τις τοπικές κοινωνίες. Πιστεύω ότι δεν είμαστε πολύ μακριά χρονικά για τη λειτουργία του Μηχανισμού Εναέριας Διάσωσης» είπε ο περιφερειάρχης και απεύθυνε έκκληση, ενόψει της χειμερινής περιόδου για αυξημένη προσοχή.

Οι Ορίζοντες με ανακοίνωσή τους μετά τη συνεδρίαση, αναφέρουν ότι ζήτησαν ψήφισμα διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση εφαρμογής του νόμου, αλλά ο κ. Καχριμάνης απάντησε ότι «δεν του αρέσουν τα ψηφίσματα».

«Παρακολουθούμε με λύπη ότι η υποχρεωτική από το νόμο λογοδοσία της Περιφέρειας λειτουργεί ως θέατρο αποποίησης ευθυνών, ακόμα και για τόσο σημαντικά θέματα που αφορούν την ασφάλεια και την επιβίωση συνανθρώπων μας. Μετά το δραματικό τρόπο που έχασε τη ζωή του ο Ερμής θεοχαρόπουλος θα έπρεπε ο μηχανισμός να είχε ενεργοποιηθεί» τονίζουν επίσης οι Ορίζοντες Ηπείρου.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back