Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα συνέδριο με νέα δεδομένα

Εικόνα του άρθρου Ένα συνέδριο με νέα δεδομένα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/03/2018, 15:33
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το ετήσιο πανελλήνιο συνέδριο του Ινστιτούτου Μελέτης, Έρευνας και Εκπαίδευσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη και τα Μεταβολικά Νοσήματα, στο οποίο αντιπρόεδρος είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, θα γίνει για άλλη μια φορά στα Γιάννενα, στο ξενοδοχείο Grand Serai, από 23 έως 25 Μαρτίου.

Στο συνέδριο στο οποίο θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 600 γιατροί από όλη τη χώρα θα αναλυθούν και θα συζητηθούν τα πιο σύγχρονα δεδομένα για την πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και σωστή αντιμετώπιση τόσο του σακχαρώδη διαβήτη όσο και των άλλων μεταβολικών διαταραχών που αποτελούν σημαντικούς παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα.

Ιδιαίτερη μνεία θα γίνει στην πολυεπίπεδη αντιμετώπιση του διαβητικού ασθενή, στα αποτελέσματα της μελέτης ODYSSEY που ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες. Η μελέτη αυτή έδειξε τη σημαντική μείωση των καρδιακών επεισοδίων με τα νέα ενέσιμα υπολιπιδαιμικά φάρμακα, τους προτεινόμενους νέους και πιο επιθετικούς στόχους για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης σε άτομα με υπέρταση και στην καταγραφή των ασθενών που έχουν κληρονομική αύξηση της χοληστερίνης (δηλαδή τους ασθενείς με οικογενή υπερχοληστερολαιμία) που θα αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για την ανίχνευση και αντιμετώπιση αυτών των ατόμων από την παιδική και εφηβική ηλικία.

Όσον αφορά την υπέρταση, υπάρχουν νέα δεδομένα που αφορούν τόσο τον ορισμό της –πότε δηλαδή θεωρούμε ένα άτομο σαν υπερτασικό- αλλά κυρίως ποιοι είναι οι νέοι θεραπευτικοί στόχοι και πώς αυτοί θα επιτευχθούν.

Μεγάλο μέρος του προγράμματος του συνεδρίου αφορά τον σακχαρώδη διαβήτη αφού, όπως έδειξαν νέες μελέτες, καινοτόμα φάρμακα βελτιώνουν τη θεραπεία και μειώνουν τις επιπλοκές από το καρδιαγγειακό σύστημα (εμφράγματα του μυοκαρδίου, αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, καρδιακή ανεπάρκεια κ.λπ).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back