Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα «σχήμα» για τη λίμνη

Εικόνα του άρθρου Ένα «σχήμα» για τη λίμνη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/02/2019, 16:42
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στη δημιουργία ενός σχήματος με την προσδοκία ότι θα είναι πιο ευέλικτο στη διεκδίκηση ευρωπαϊκών πόρων προχωρά ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Ιωαννίνων με πρόεδρο τον Φίλιππα Φίλιο. Το σχήμα αυτό στηρίζεται σε μια προγραμματική σύμβαση, κατά τα πρότυπα της ανάλογης σύμβασης για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παρεμβάσεων στον Αχέροντα.

Οι εμπλεκόμενοι φορείς, πέραν του Φορέα Διαχείρισης, θα είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Όλοι τους έχουν στα χέρια τους ήδη το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης, για την εκπόνηση του οποίου συνέβαλε η ΜΟΔ Α.Ε., η δομή που υποστηρίζει τη δημόσια διοίκηση για τη διαχείριση και εφαρμογή των συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση επιχειρησιακών προγραμμάτων. Η ΜΟΔ συμμετείχε και στη σύμβαση για τον Αχέροντα. Το επόμενο βήμα είναι η λήψη των σχετικών αποφάσεων από τα αρμόδια όργανα των φορέων για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης.

Σε αυτήν θα υπάρχουν έργα που βασίζονται σε μελέτες τις οποίες έχει κάνει ο Φορέας Διαχείρισης αλλά και στο περίφημο «μάστερ πλαν» (ατυχής ο τίτλος) της λίμνης. Το «μάστερ πλαν» είχε υλοποιήσει η Περιφέρεια Ηπείρου πριν από λίγα χρόνια και περιλαμβάνει έργα και δράσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.


Eπίσκεψη Στέφου

Για την πρωτοβουλία της προγραμματικής σύμβασης, ο Φορέας Διαχείρισης ενημέρωσε χτες και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Στέφο, ο οποίος είχε συνάντηση με τον κ. Φίλιο, παρουσία και του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Άρη Σπέγγου. Ο κ. Στέφος επιβεβαίωσε ότι στόχος του υπουργείου Περιβάλλοντος είναι να προχωρήσει στην προκήρυξη μόνιμων θέσεων απασχόλησης για τους φορείς διαχείρισης. Για το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος, ο βουλευτής δεν έχει... διαμορφώσει ακόμη θέση. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, θα καταθέσει τις παρατηρήσεις του πριν την τελική διαμόρφωση του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, αφού προηγηθούν συναντήσεις και με τους υπόλοιπους φορείς, όπως η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών κ.ά.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back