ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα ραντεβού εξουσίας από τα παλιά

Εικόνα του άρθρου Ένα ραντεβού εξουσίας από τα παλιά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/01/2019, 14:30
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την ώρα που ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωνε την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση (ή τουλάχιστον, το κομμάτι που ελέγχει ο ίδιος), ο Βαγγέλης Βενιζέλος ξεκινούσε την παρουσίαση του βιβλίου του στα Γιάννενα, μπροστά σε μια γεμάτη αίθουσα που έμοιαζε με ανανεωμένο πολιτικό ραντεβού εξουσίας, από το 2014: το κοινό μοιραζόταν σε στελέχη και φίλους του ΠΑΣΟΚ (όχι τόσο αυτού της Φ. Γεννηματά, αλλά εκείνου της εξουσίας και της συνεργασίας στην κυβέρνηση Σαμαρά) και στελέχη και φίλους της ΝΔ.

Ο δε κ. Βενιζέλος προβάλλει ως μελλοντικός ηγέτης αυτού του χώρου, συνεργαζόμενου ή και ομογενοποιημένου, σύμφωνα και με το μακροσκελές εγκώμιο που του έπλεξε ο συντονιστής της εκδήλωσης, Γιώργος Παπαχρήστος.

Ο συγγραφέας του βιβλίου «Η Δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και Ιστορίας: Προσδοκίες και κίνδυνοι από την αναθεώρηση του Συντάγματος» μπήκε στην αίθουσα περίπου στις 11.45, μαζί με το βουλευτή της ΝΔ Κώστα Τασούλα και στις δηλώσεις του ήταν αιχμηρός: «Κωμειδύλλιο που τρώει τον εθνικό χρόνο» χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  και πρόσθεσε ότι «δεν ξέρω αν υπάρχουν πλέον ΑΝΕΛ. Έχουν γίνει ενδοκυβερνητικοί αποστάτες» τόνισε.

Τόσο αυτός, όσο και ο κ. Τασούλας πάντως, απέφυγαν τις οριστικές κρίσεις για την ημερομηνία των εκλογών και αν τελικά ο κ. Τσίπρας θα παραμείνει πρωθυπουργός μέχρι τέλος της θητείας. Ο κ. Τασούλας είπε  χαρακτηριστικά «τα ανεμομαζώματα γίνονται διαβολοσκορπίσματα».

Για το βιβλίο μίλησε, εκτός από τον κ. Τασούλα και ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μηνάς Πασχόπουλος.

Στο κοινό μεταξύ άλλων βρέθηκαν οι πρώην βουλευτές Β. Αργύρης και Μ. Κασσής, o πρώην πρύτανης Γ. Καψάλης, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δ. Δημητρίου κ.α.



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back