Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα πάρκο στα χέρια μαθητών

Εικόνα του άρθρου Ένα πάρκο στα χέρια μαθητών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/04/2019, 23:24
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Λουλούδια, ενημερωτικές πινακίδες, αφίσες και καθαρισμό του πάρκου Ηρώων στο Ρολόι των Ιωαννίνων ήταν μόνο μερικές από τις δράσεις που πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η Β’ Τάξη του 21ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου και τους συντηρητές της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Τα παιδιά μαζί με τους δασκάλους τους είχαν επισκεφτεί το πάρκο τον περασμένο Δεκέμβριο, γνώρισαν τα αγάλματα, πραγματοποίησαν βιωματικές δράσεις και αποφάσισαν να απευθυνθούν στον δήμαρχο με μια επιστολή τους στην οποία ζητούσαν τη συνδρομή του Δήμου για να πραγματοποιήσουν τη σημερινή τους δράση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και η αρμόδια αντιδήμαρχος Ελένη Βασιλείου ανταποκρίθηκαν άμεσα και έτσι σήμερα το πρωί οι μικροί κηπουροί εφοδιάστηκαν με εργαλεία, λουλούδια και τον απαραίτητο εξοπλισμό από το Τμήμα Πρασίνου.

Μάλιστα, είχαν ήδη ετοιμάσει ενημερωτικές πινακίδες για την ιστορία του πάρκου, του ρολογιού και των αγαλμάτων που υπάρχουν σε αυτό ώστε να μπορούν οι περαστικοί να τα γνωρίσουν καλύτερα.

«Το όραμά μας μετά την πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε τον περασμένο Δεκέμβριο και την επιστολή που στείλαμε στον δήμαρχο έγινε πραγματικότητα και ευχαριστούμε τη δημοτική αρχή για την ευκαιρία που μας έδωσε να πραγματοποιήσουμε τη δράση μας», τόνισε η δασκάλα της τάξης, Κωνσταντίνα Μπούλια.

Από τη μεριά τους και τα παιδιά έστειλαν μηνύματα προστασίας του περιβάλλοντος και σεβασμού του δημόσιου χώρου.

Η κ. Βασιλείου από την πλευρά της σημείωσε: «Η προστασία του περιβάλλοντος και η φροντίδα του δημόσιου χώρου αρχίζει να γίνεται συνείδηση από πολλή μικρή ηλικία. Αυτό είναι κάτι που το επιδιώκουμε με όλες τις δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης που πραγματοποιούμε. Παράλληλα, είναι εξίσου σημαντική η προσπάθεια δημιουργίας και τοποθέτησης των ενημερωτικών πινακίδων στο πάρκο Ηρώων, κάτι που έχουμε δρομολογήσει ως δράση για όλα τα πάρκα του Δήμου και σύντομα θα αρχίσουμε να την υλοποιούμε».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back