Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα (μελλοντικό) παρκάκι στους «Δώδεκα Αποστόλους»

Εικόνα του άρθρου Ένα (μελλοντικό) παρκάκι στους «Δώδεκα Αποστόλους»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/06/2020, 22:07
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τον θυμάστε τον συμμετοχικό προϋπολογισμό; Τον θεσμό που είχε εγκαινιάσει το 2018 η προηγούμενη δημοτική αρχή και που αφορούσε τη συμμετοχή πολιτών και συλλόγων στον σχεδιασμό μικρών έργων (με προϋπολογισμό μέχρι 50.000 ευρώ); Ένα από τα έργα, λοιπόν, που είχαν αξιολογηθεί κατά τη διαδικασία εκείνη, «ξεμπλοκάρει» και παίρνει τον δρόμο της υλοποίησης, μετά την απαραίτητη μελέτη που έκαναν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών.

Την επικείμενη υλοποίηση του έργου αυτού ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος. Στην τελευταία συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής εγκρίθηκε τόσο  η μελέτη όσο και η κατασκευή και δημοπράτηση του έργου.

Το έργο αφορά τη διαμόρφωση-ανάπλαση ακάλυπτου δημοτικού χώρου μόλις 300 τ.μ. που βρίσκεται στην περιοχή των «Δώδεκα Αποστόλων», και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Μεγ. Αλεξάνδρου, Στρ, Μακρυγιάννη και Δημ. Πατατούκα, σε ένα κομβικό σημείο.

Την πρόταση διαμόρφωσης του χώρου αυτού την είχε καταθέσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Καλλιθέα» Ιωαννίνων. Ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει στα 20.000 ευρώ (με ΦΠΑ). Στόχος της παρέμβασης είναι να δημιουργηθεί ένας καθαρός και τακτοποιημένος χώρος, με επιφάνειες φύτευσης, καθιστικά, διαμόρφωση πρόσβασης ΑμεΑ κ.λπ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back