Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα «παράσημο» στην καταπολέμηση του καρκίνου

Εικόνα του άρθρου Ένα «παράσημο» στην καταπολέμηση του καρκίνου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/02/2018, 17:54
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Δημήτρης Ρούκος, καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, είναι ο μοναδικός έλληνας εκπρόσωπος στην οργανωτική επιτροπή εννιά διεθνών συνεδρίων σε Η.Π.Α., Καναδά, Ευρώπη και Αυστραλία το 2018, μαζί με εκπροσώπους κορυφαίων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων του εξωτερικού (Harvard University USA, John Hopkins Hospital USA, Imperial College, London UK, Mayo Clinic, USA, κ.α.). 

«Οι προσκλήσεις αυτές στον Καθηγητή Χειρουργικής και Γονιδιωματικής Ιατρικής Ακριβείας του Καρκίνου και επικεφαλής ερευνητικής ομάδος στο ερευνητικό ‘Κέντρο Βιοσυστημάτων και Γονιδιωματικής Ιατρικής’ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προέκυψαν με βάση έγκυρο καινοτόμο ερευνητικό έργο και έγκριτες πρόσφατες δημοσιεύσεις στον μεσοπρόθεσμο στρατηγικό σχεδιασμό για την υλοποίηση του στόχου επίτευξης της Ιατρικής και Ογκολογίας Ακριβείας» αναφέρει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων που συγχαίρει τον καθηγητή. 

Συμπληρώνει σχετικά με την έρευνά του ότι «η χωροχρονική ανίχνευση γονιδιωματικών ανθεκτικών κλώνων θα μπορούσε να προβλέψει και ταυτόχρονα με πρώιμη θεραπευτική στόχευση να αποτρέψει την κλινική υποτροπή. 

Η τεκμηρίωση της αποτελεσματικότητας νέων γονιδιωματικών βιοδεικτών και φαρμάκων στην νέα γενιά κλινικό-γονιδιωματικών μελετών αναμένεται να βελτιώσει καθοριστικά την επιβίωση των ασθενών. Με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, η κατανόηση και ολοκληρωμένη θεραπευτική στόχευση των απορρυθμισμένων μεταγραφικών δικτύων με φάρμακα επόμενης γενιάς αποτελεί το όραμα της επιστημονικής κοινότητας για την καταπολέμηση του καρκίνου».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back