Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 30-12-2020, 13:35
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα νέα μηχάνημα υπερηχογραφίας (General Electric Vivid S70 N), κόστους 50.000 ευρώ, παρέλαβε σήμερα το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για χρήση τόσο στη Γενική ΜΕΘ (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) όσο και στις ΜΕΘ-COVID, οι οποίες έχουν 16 κλίνες.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Νοσοκομείου, το συγκεκριμένο μηχάνημα έρχεται να ενισχύσει τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό των ΜΕΘ. Η υπερηχογραφία αποτελεί σήμερα ένα αναπόσπαστο κομμάτι της διαγνωστικής και  θεραπευτικής προσέγγισης των βαρέως πασχόντων ασθενών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ. Χρησιμοποιείται καθημερινά και επί κλίνης για τη διερεύνηση και αντιμετώπιση των καρδιακών παθήσεων, καθώς και των παθήσεων των πνευμόνων των αγγείων και της κοιλίας, οργάνων που πλήττονται συχνά από τον SARS-CoV-2.

Για το μηχάνημα αυτό, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ευχαριστεί τη ΔΕΠΑ Εμπορίας Α.Ε., και προσωπικά τον διευθύνοντα σύμβουλό της Κωνσταντίνο Δ. Ξιφαρά, «για την έμπρακτη στήριξη και το αίσθημα ευθύνης που ανέδειξε για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας, τους ασθενείς και γενικότερα όλους τους ωφελούμενους των υπηρεσιών που προσφέρει το ΠΓΝΙ» όπως σημειώνεται.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα