Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 22-10-2021, 12:04
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την απόκτηση ενός λαπαροσκοπικού ενδοσκοπικού συστήματος υπερυψηλής ανάλυσης 4K για τα χειρουργεία του νοσοκομείου ανακοίνωσε η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Το σύστημα είναι τεχνολογίας αιχμής, ανήκει στον γερμανικό κατασκευαστικό οίκο Richard WOLF-τύπος ULTRAHD 4K και αγοράστηκε με πόρους του προϋπολογισμού του νοσοκομείου έναντι του ποσού των 123.814€ με ΦΠΑ.

Το νέο αυτό σύστημα ενσωματώνει όλες τις τεχνολογίες χρωμοενδοσκόπησης αλλά και τη νέα μέθοδο φθορίζουσας απεικόνισης μέσω σκιαγραφικού Ινδοκυανίνης Πράσινης (ICG). Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται για έλεγχο αιμάτωσης των αγγείων (π.χ. για αναστόμωση εντέρου), χαρτογράφηση λεμφαδένων (ογκολογική λαπαροσκόπηση) και οπτικοποίηση του χοληφόρου πόρου, επομένως εγγυάται σημαντικά μεγαλύτερη ακρίβεια, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα της κάθε λαπαροσκοπικής χειρουργικής πράξης.

«Αυτή η προσθήκη αναβαθμίζει στο μέγιστο βαθμό τις υπηρεσίες που προσφέρει στους πολίτες η Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του ΠΓΝΙ και πρωτοπορεί σε όλη την Δυτική-Βορειοδυτική Ελλάδα, όντας το μοναδικό σύστημα που ενσωματώνει αυτές τις δυνατότητες» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ευχαριστεί ιδιαίτερα τον διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής, καθηγητή κ. Μήτση για τον σχεδιασμό, μελέτη και υλοποίηση της εν λόγω  προμήθειας, «που έγινε πραγματικότητα μέσω και της αγαστής συνεργασίας των υποστηρικτικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου (Τεχνική, Διοικητική και Οικονομική)». Δεσμεύεται δε μεγαλύτερη ενίσχυση των τεχνολογικών υποδομών του νοσοκομείου στο εγγύς μέλλον. 

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
solidus espa