Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα μηχάνημα για χιόνια, χόρτα και… άσφαλτο

Εικόνα του άρθρου Ένα μηχάνημα για χιόνια, χόρτα και… άσφαλτο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/08/2018, 22:12
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Δήμος Ιωαννιτών μπήκε στον «ΦιλόΔημο ΙΙ», το πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών για να προμηθετεί ένα πολυμηχάνημα αντιμετώπισης χιονοπτώσεων και παγετού, αλλά και προληπτικών εργασιών για την πυρασφάλεια. Υπάρχει τέτοιο μηχάνημα;

Υπάρχει και ο Δήμος θα το προμηθευτεί αντί 330.000 ευρώ (270.000 από το πρόγραμμα και 60.000 ευρώ δικά του).

Το μηχάνημα και τα συνοδευτικά του, μπορούν να αντιμετωπίσουν το χιόνι και τον παγετό με λεπίδα αποχιονισμού-αλατοδιανομέα, αλλά και τη βλάστηση στα ρείθρα των δρόμων και στους κοινόχρηστους χώρους  (με βραχίονα –κεφαλή χλοοκοπής-κεφαλή κλαδέματος), που το καλοκαίρι μπορούν να γίνουν επικίνδυνα.

Εκτός όμως των παραπάνω, το μηχάνημα θα συνοδεύεται από επουλωτικό εξοπλισμό και θα μπορεί να επιδιορθώνει επί τόπου λακκούβες στην άσφαλτο.

Παράλληλα, ο Δήμος έχει ήδη φροντίσει να προχωρήσει τις διαδικασίες για την πρόσληψη εξειδικευμένων οδηγών για τα μηχανήματα αυτά βάση ενός συνολικού και σοβαρού σχεδιασμού.

«Δρούμε οργανωμένα και βάση ενός  καλά συντονισμένου σχεδίου για να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Η ενίσχυση του Δήμου τόσο μέσω του «ΦιλόΔημου» στον τομέα των μηχανημάτων όσο και από τις προσλήψεις που θα κάνει ο ίδιος σε προσωπικό για τον χειρισμό των μηχανημάτων αυτών είναι σημαντική και μας δίνει τη δυνατότητα να είμαστε ακόμα πιο αποτελεσματικοί σε θέμα πολιτικής προστασίας» δήλωσε ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back