Ντοτη3 Δωδώνη πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα μήνυμα από τον Γράμμο…

Εικόνα του άρθρου Ένα μήνυμα από τον Γράμμο…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/10/2025, 14:41
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πάνω από 100 άνθρωποι βρέθηκαν στην Αετομηλίτσα Κόνιτσας και στον Γράμμο, το περασμένο σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο των δράσεων που διοργάνωσαν η Πρωτοβουλία Κατοίκων Αετομηλίτσας και η Δράση για την Προστασία του Γράμμου.

Οι δράσεις έγιναν με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τότε που διαπιστώθηκε η παράνομη διάνοιξη δρόμου από την Περιφέρεια Ηπείρου στον Γράμμο.

Μία από τις δράσεις αφορούσε μια πεζοπορία στο διάσελο της Κιάφας, σε συνεργασία με τους Ορειβατικούς Συλλόγους Ιωαννίνων και Κόνιτσας. H διαδρομή περιλάμβανε και μια στάση στο μονοπάτι όπου είχε γίνει η διάνοιξη του δρόμου.

Σε αυτό το σημείο, οι διοργανωτές της πεζοπορίας σημειώνουν: «Είναι αξιοσημείωτο πως το προηγούμενο διάστημα, μετά από έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν, στην παράνομη διάνοιξη της περιφέρειας Ηπείρου είχαν πραγματοποιηθεί κατολισθήσεις. Ωστόσο, το Σάββατο, η παράνομη διάνοιξη ήταν ‘καθαρή’ από πέτρες. Προκύπτουν λοιπόν τα εξής εύλογα ερωτήματα: ποιοι ‘καθαρίζουν’ παράνομα την παράνομη διάνοιξη και ποια αρχή θα είναι υπεύθυνη εάν συμβεί ατύχημα με τροχοφόρο, καθώς η διέλευση με όχημα δεν είναι ασφαλής».

Το διήμερο στην Αετομηλίτσα περιλάμβανε ακόμη συναυλία και ενημέρωση-συζήτηση για την εγκατάσταση υδροηλεκτρικών και αιολικών στην περιοχή, συνοδεία του μηνύματος «Από τον Γράμμο έως τον Ψηλορείτη: Ελεύθερα βουνά-Ελεύθερα νερά».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
syndromi piso