Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Αλέκο Σόφη

Εικόνα του άρθρου Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Αλέκο Σόφη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/09/2020, 15:03
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η βουλευτής Μ. Τζούφη:

Στο συλλυπητήριο μήνυμά της για το θάνατο του Αλέκου Σόφη, η Μερόπη  Τζούφη τονίζει μεταξύ άλλων: «Με ιδιαίτερη συγκίνηση και σεβασμό  αποχαιρετούμε τον Αλέκο Σόφη, μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες  της γιαννιώτικης αριστεράς. Με το έργο, τους αγώνες, τις θυσίες και τη  δημόσια παρουσία του υπηρέτησε έμπρακτα τον τόπο και το λαό μας,  παλεύοντας έμπρακτα για την ελευθερία και τη δημοκρατία».

Η κα  Τζούφη συμπληρώνει ότι  «σημάδεψε την ιστορία αυτού του τόπου και  συνέβαλε στη διατήρηση της συλλογικής μνήμης, που είναι τόσο απαραίτητη  ώστε να συνεχίζουμε να παλεύουμε ενωμένοι απέναντι σε κάθε λογής  κινδύνους και προκλήσεις».

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων:

«Αποχαιρετούμε σήμερα έναν ακριβό σύντροφο, τον Αλέκο Σόφη, αφοσιωμένο αγωνιστή στα ιδανικά της Δημοκρατίας και της Αριστεράς. Πάντα σταθερός και προσηλωμένος στις αρχές του, με ηθική συγκρότηση,  πλατιά μόρφωση, δεινή ικανότητα  να επιχειρηματολογεί, χωρίς να βάζει τον άλλον απέναντί του και μεγάλη γενναιοδωρία (…)Αφήνει πίσω του και ένα σημαντικό συγγραφικό έργο. Η ζωή του, η δράση του, το ήθος και η δύναμή του διδάσκουν, συγκινούν και ατσαλώνουν τη θέλησή μας να παλέψουμε για έναν καλύτερο κόσμο. Αντλούμε δύναμη, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα γι’ αυτό τον αγώνα από τους ανθρώπους που γράψανε την ιστορία του τόπου και της πατρίδας μας με θυσίες και προσφορά. Θερμά συλλυπητήρια στην σύζυγό του Καλλιόπη και στους γιούς του Βασίλη και Γιάννη».

Ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης:

«Εκφράζω τη βαθιά θλίψη μου για την απώλεια ενός σπουδαίου ανθρώπου, του Αλέκου Σόφη. Ενός ‘εργάτη’ και οραματιστή της τοπικής αυτοδιοίκησης, με ανεκτίμητη προσφορά στην πόλη και τους ανθρώπους της.

Η συνεργασία μου μαζί του ήταν πάντα ευχάριστη και παραγωγική, με γνώμονα την προσφορά και το κοινό καλό».

Το «Κοινό των Ηπειρωτών»

«Αποχαιρετούμε με βαθιά θλίψη τον Αλέκο Σόφη, μια από τις πλέον εμβληματικές μορφές της Ανανεωτικής Αριστεράς στα Γιάννενα. Ασυμβίβαστος, αγνός, ανιδιοτελής αγωνιστής της Αριστεράς και της Δημοκρατίας, ξεχώριζε για τον υπεύθυνο πολιτικό του λόγο, για την διεισδυτική του ματιά με την οποία εξέταζε και ανέλυε τα κοινωνικά φαινόμενα και τα πολιτικά γεγονότα, για την αγωνιστική του διάθεση. Ευγενής, μαχητής, βαθειά δημοκρατικός και ελεύθερος άνθρωπος (…) Από σήμερα τα Γιάννενα είναι φτωχότερα».


Το μήνυμα του δημάρχου Μωυσή Ελισάφ, είναι εδώ


Η «Ενότητα Πολιτών» εκφράζει τη «βαθύτατη θλίψη» της για την απώλεια του Αλέκου Σόφη καθώς και τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του.

«Ο Αλέκος Σόφης υπήρξε μια εμβληματική προσωπικότητα. Ιστορικό στέλεχος της αυτοδιοίκησης, διακρίθηκε για το ήθος και την ανιδιοτελή προσφορά του στον τόπο. Οι αξίες και η δημόσια διαδρομή του σημάδεψαν τη σύγχρονη πολιτική ιστορία της πόλης με τρόπο ανεξίτηλο» αναφέρει μεταξύ άλλων η παράταξη.

Κάνει μια αναδρομή στην αυτοδιοικητική, πολιτική του παρουσσία και καταλήγει:

«Ενεργός πολίτης με πολιτική σκέψη και άποψη μέχρι το τέλος της ζωής του, ο Αλέκος Σόφης θα μείνει χαραγμένος στη μνήμη όλων μας ως ένα λαμπρό παράδειγμα αγωνιστή που δεν σταμάτησε ποτέ να μάχεται για την πρόοδο του τόπου μας».


Η Αριστερή Παρέμβαση Ιωαννίνων:

Η  Αριστερή Παρέμβαση Ιωαννίνων στο συλλυπητήριο μήνυμά της τον Αλέκο  Σόφη, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο εκλιπών δεν υπήρξε μόνο ένας αλύγιστος  αγωνιστής, μπροστά στη βία και την καταστολή της απολυταρχίας, αλλά και  ένας αξιοπρεπέστατος πολιτικός των Ιωαννίνων, στέλεχος της τοπικής  αυτοδιοίκησης για χρόνια. Το δικό του ‘δεν θα υπακούσω’ στη χούντα και  τους συνεργάτες της, ακόμα αντηχεί στο δημαρχείο της πόλης. Ο Αλέκος  Σόφης υπήρξε ένας εξαιρετικός συνομιλητής, ακόμα και στις διαφωνίες».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back